Close

2011-11-30

Sugrįžta „Tavo miesto muzika‘11“

Kalbantis su kolegomis studentais iš įvairių Lietuvos miestų apie savo ir draugų laisvalaikio praleidimo būdus dažnai sulaukiama tokio komentaro: „Pas jus Marijampolėje tikriausiai visi yra muzikantai.“ Gerai pagalvojus savo pažįstamų rate atrastumėte ne vieną grojantį žmogų, tačiau jų muzika dažnai taip ir lieka neperžengus kambario sienų.

Šios minties paskatinta studentė Rūta su draugų ir geranoriškų žmonių pagalba praėjusio gruodžio pabaigoje į vieną vietą sukvietė jaunuolius, didžiąją savo laiko dalį skiriančius muzikai. Taip įvyko pirmasis „Tavo miesto muzika“ renginys. „Mes turime talentų, tačiau jie glūdi pogrindyje. Renginio tikslas – skatinti jaunus žmones groti, savo laisvalaikį leisti tikslingai, kurti, tobulėti ir suteikti jiems galimybę pasirodyti“ – apie renginio idėją kalba organizatorė.

Tąkart pačiame Marijampolės centre, restorane „Pizza Jazz“ ant scenos stojo keturios grupės ir vienas solo atlikėjas: „Aurelija, Vaiva ir Smogikai“, „Soundness“, „The Low Kick“, „Despite“ ir Vytautas. Nors tikslaus skaičiaus klausytojų niekas nežinojo, tačiau manoma, jog jis galėjo siekti 200. Aišku tik viena, jog restorano salė buvo sausakimša. Kartu su Rūta renginį ruošiantys studentai Aistė ir Mindaugas teigia, jog susidomėjimas gyvai atliekama muzika Marijampolėje yra nemažas, tačiau pasiūla neatitinka paklausos. Galbūt todėl praeitais metais sulaukta didelio klausytojų aktyvumo.

„Tavo miesto muzika‘11“ jau šį penktadienį, gruodžio 2 dieną 18 valandą restorane „Pizza Jazz“ (J. Basanavičiaus a. 8) kviečiame paklausyti ir įvertinti savo miesto muzikantus. Renginyje išgirsite naujas, negirdėtas grupes: „Deep Acoustic“, „Anti-ClockWise“, „Skroblas“, „Big Bad Bite Me“ bei renginio veteranus „The Low Kick“. Taip pat svečio teisėmis iš Vilniaus atvyksta grupė „Kazam!“.

Žiūrovų registracija būtina elektroniniu paštu: registracija.miestomuzika@gmail.com (parašykite savo vardą, pavardę ir el. pašto adresą).

Už pagalbą, ruošiantis renginiui, organizatoriai dėkoja: Marijampolės jaunimo organizacijai „Apskritas Stalas“, „Sniego gniūžtei“, Marijampolės savivaldybės administracijai, Vilkaviškio vyskupijos jaunimo centrui, Marijampolės laikraščiui „Suvalkietis“, Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos multicentrui, „Scenos servisui“ bei restoranui „Pizza Jazz“.

Vaida RAŽAITYTĖ

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *