Close

2013-10-17

Marijampolės krašto skautų sueiga „Nebūk grybas 2013“

prod4921_1012140834_midiKalvarijos gimnazijos skautų būrelio nariai dalyvavo dvi dienas mokomojoje sueigoje „Nebūk grybas 2013“, kuri įvyko Kazlų Rūdoje. Sueigos programa buvo orientuota į jaunesniuosius skautus ir naujokus, o jų atvyko apie pusantro šimto iš Marijampolės, Griškabūdžio, Igliškėlių, Kalvarijos, Veiverių, Skriaudžių mokyklų, gausus būrys Kazlų Rūdos skautų.

 Sueigą organizavo Marijampolės moksleivių kūrybos centro skautai ir Kazlų Rūdos skautų draugovės.

Programos metu, naudojant skautiškos veikos metodus, vaikai buvo ne tik supažindinami su skautavimo pagrindais – priesakais, struktūra, uniformos reikalavimais, mokėsi žaidimų ir dainų, bet ir buvo ugdomi pagarbos savo aplinkai, savarankiškumo ir atsakomybės.

 Šeštadienį atsikėlę iš pat ryto išsiruošėme į  žygį. Oras pasitaikė rudeniškai nuostabus. Mums labai pasisekė, kad Kazlų Rūdoje prieš kelias savaites buvo atidarytas „Pažintinis miško takas“ ir mes vieni iš pirmųjų juo perėjome, džiaugdamiesi tomis staigmenomis, kurias radome take.

Taip pat organizatoriai pažintiniame take parengė savo skautiškų užduočių ir pamokėlių. Na, o žygio pabaigoje visi kepėme dešreles ant laužo. Laimingi, pilni įspūdžių grįžome namo.

 Vytautas Gaponovas,

Kalvarijos gimnazija

Gimnazijos nuotraukos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *