Close

2013-10-17

Chorų festivalis Šakiuose

Pakilk ir sviesk 2013_LOGOSpalio 25 – 27 d. Šakiuose skambės džiaugsmingos krikščioniškosios giesmės – vyks trečiasis Vilkaviškio vyskupijos vaikų ir jaunimo bažnytinių chorų festivalis „Pakilk ir šviesk, Dievo Bažnyčia!”. Renginį organizuoja Vilkaviškio vyskupijos jaunimo centras, Šakių Šv. Jono Krikštytojo parapija, Šakių „Varpo“ pagrindinė mokykla.

Pagrindinis šio festivalio tikslas ir uždaviniai – tarpusavio patirties dalinimasis ir bendradarbiavimas, bažnytinio giedojimo tradicijų išsaugojimas ir perdavimas, ugdant bei lavinant giedojimo įgūdžius.

Į renginį atvyks chorai iš visos Vilkaviškio vyskupijos, kurie sudarys apie pusantro šimto vaikų ir jaunimo jungtinį chorą. Tai nuolat repetuojantys ir savo parapijų bažnyčiose giedantys chorai, kurie išmokę jungtiniam festivalio chorui skirtas giesmes su vadovais atvyks į Šakius. Tai jaunatviškos giesmės, kurios skiriasi savo tekstais, melodija nuo mums žinomų, tradicinių kūrinių.

Festivalio metu vaikų ir jaunimo chorai ne tik dovanoja džiugias akimirkas, šlovindami Dievą, bet ir suteikia didelį impulsą, paskatinimą savo bendraamžiams, kad giedojimas bažnytiniame chore nėra pasenusi ar nemadinga vertybė. Tai didelis jauno žmogaus noras pasakyti šiuolaikinei visuomenei – nebijokite būti tuo, kuo esate, nebijokite kalbėti apie tai, kad esate tikintys ir pasitikintys Dievu!

Festivalio organizatoriai ir atlikėjai maloniai kviečia visus ateiti pasiklausyti šventinio vaikų ir jaunimo bažnytinių chorų koncerto, pasimelsti Šv. Mišiose.

 Festivalio programa:

Spalio 25 d.  (penktadienis)

17.00 val. Festivalio atidarymas (tik dalyviams)

Šakių „Varpo“ pagrindinė mokykloje

(J. Basanavičiaus g. 28)

20.45 val. Susitaikinimo pamaldos

Šakių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje

(Vasario 16-osios g. 11)

Spalio 26  d. (šeštadienis)

18.00 val. Jungtinio choro koncertas

Šakių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje

(Vasario 16-osios g. 11)

Spalio 27 d. (sekmadienis)

10.00 val. Šv. Mišios ir koncertas (gieda jungtinis choras)

Šakių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje

(Vasario 16-osios g. 11)

www.vvjc.lt  ir Šakių šv. Jono Krikštytojo parapijos informacija

Pakilk_ir_sviesk_2013_plakatas_spaudai_5mm_uzlaidos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *