Close

2014-09-25

Prasideda pasirengimas kitų metų Vilkaviškio vyskupijos ministrantų, adoruotojų ir giedotojų stovyklai

DSCN5897

Ateina ruduo ir, regis, net nepastebime, kaip įsitraukiame į darbų sūkurius, padidėja mūsų gyvenimo tempas. Tačiau rugsėjo 20 – 21 d.

Saločių kaime, Lazdijų rajone, ant Galsto ežero vykęs Vilkaviškio vyskupijos ministrantų, adoruotojų ir giedotojų  stovyklos vadovų seminaras jame dalyvavusiems padėjo stabtelėti. Saločių kaime esanti sodyba – tai vieta, kviečianti pamiršti miesto gyvenimą.

Keliolikos jaunų vadovų stovyklos komanda, seminarą pradėjusi šiltos arbatos puodeliu, dalijosi savo kasdienybe, veikla, įspūdžiais iš pirmųjų rudens mėnesių darbų. Daugeliui vadovų šio savaitgalio staigmena – Vytauto Didžiojo universiteto Katalikų teologijos fakulteto dekano doc. dr. Beno Ulevičiaus mokymai. Stovyklos vadovai mokymų metu diskutavo apie tai, jog tikėjimas – tai ne tik ėjimas Dievo link, bet kartu tarsi tam tikras „organas“, per kurį galima pamatyti nekasdienišką, antgamtinę tikrovę. Doc. dr. Benas Ulevičius mokymų metu dalijosi, jog būtent tikėjimu visai kitaip žvelgiama į antgamtinį, įvairių dimensijų pasaulį, atrandamos idėjinio pasaulio sąsajos. Mokymų ciklui buvo skirtas visas šeštadienio pusdienis, o po jo stovyklos vadovų komanda diskutavo apie mokymuose išgirstus dalykus, dalijosi savo įžvalgomis. Anot vadovų, geras mokymas yra tas, po kurio tau reikia asmeniškai atsakyti į daugelį iškilusių klausimų, atnaujinti savo „failus“ ir toliau nesustoti gilinti teologines žinias. Mokymas ne tik praturtino žiniomis, bet uždegė ir toliau domėtis, gilinti savo žinias. Pietūs su mokymų vadovu taip pat buvo skirti aptarti mokymuose atrastiems dalykams.

Antrasis pusdienis buvo skirtas šių metų vasarą įvykusiai stovyklai aptarti, numatyti tolesnius ateinančių metų stovyklos pasirengimo darbus. Po intensyvaus ir produktyvaus darbo dviejose grupėse, nuspręsta ateinančių metų stovyklos temą skirti pašvęstajam gyvenimui. Toks stovyklos vadovų komandos pasirinkimas nulemtas Visuotinės Katalikų Bažnyčios dėmesio šiam ypatingai brangiam krikščioniškam pašaukimui – 2015 metai Popiežiaus Pranciškaus skelbiami pašvęstojo gyvenimo metais. Stovyklos vadovų komanda kartu aptarė galimas tokio pašaukimo pristatymo vaikams formas, būdus ir temas, aptarė galimybę į ateinančių metų stovyklą pasikviesti įvairių kongregacijų atstovus.

Šeštadienio vakaras – tai vadovų bendrystės vakaras, kartu gaminant šventinę vakarienę bei dalijantis įvairiomis gėrybėmis, prie karšto arbatos puodelio šnekučiuojantis apie paprastus kasdienybės rūpesčius, ateities planus, palydint pokalbį gražia daina ar giesme. Šeštadienis, atsižvelgiant į tai, jog visoje Bažnyčioje tądien minima Švč. Mergelė Marija, užbaigtas rožinio malda – lygiai vidurnaktį daugybės žvakių šviesoje stovyklos vadovų komanda apmąstė džiaugsmo slėpinius, juos lydėdama maldos šnibždesiu už ateities darbus, vadovų komandą bei jų ugdytinius – stovyklautojus. Užbaigus rožinio maldų vėrinį, seminaro dalyviai pasinėrė į visiškos tylos laiką ir, tarpusavyje nebekalbėdami, apmąstė Marijos gyvenimo įvykius, juos nešiodamiesi savo širdyje.

Sekmadienio rytas, nuo ežero kylant baltam rūkui, prasidėjo malda – sekmadienio liturginių skaitinių apmąstymu, aptarimu ir įžvalgų dalijimusi. Po jos, dar tebesitęsiant tylos laikui, stovyklos vadovų komanda gamino gardžius pusryčius, po kurių iškeliavo į Šventežerio parapiją švęsti Eucharistijos – įsijungė į  ją savo tarnyste, skaitydami skaitinius ir giedodami. Pasivaikštinėję Šventežerio ežero pakrante ir aptarę įvykusį seminarą, vadovai iškeliavo į namus ruoštis savo kasdienybei, dirbti tolesnių stovyklos darbų.

 

Alberta Sabakonytė ir Stasys Zelenekas

2 Comments on “Prasideda pasirengimas kitų metų Vilkaviškio vyskupijos ministrantų, adoruotojų ir giedotojų stovyklai

Zygimantas
2014-11-02 at 22:37

Sweiki norejau pasiterauti jegu noreciau vasasra sioje stovykloje buti Vadovas ar yra tokia galimybe. Nes turi rekomendacija ir patinka darbas su vaikais bei su jeis leisti laika.

Ruta
2015-01-02 at 13:46

Labas, Žygimantai. Visada sveikiname tokią puikią savanorišką iniciatyvą. Tokie klausimai, savaime suprantama, sprendžiami rimtai aptarus ir įvertinus kiekvieno vadovo pasirengimą, kompetenciją ir asmenines vadovo savybes. Žinoma, tokiems dalykams diskutuoti interneto komentarų erdvė nėra geriausia vieta, todėl geriausia būtų, jei parašytum elektroninį laišką stovyklos vyr. vadovui Stasiui Zelenekui elektroniniu paštu szelenekas@yahoo.com. Jis su Tavimi susieks ir klausimą kaip nors išspręsite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *