Close

2015-02-20

Ką veikė Vilkaviškio vyskupijos jaunimas vasario 14-ąją?..

Motyvuotas jaunimas planuoja laiką. Kruopščiai renkasi, ką veiks konkrečią dieną. O vasario 14-oji – ypatinga diena. Tiesa, nors ji ir labai komercializuota, tačiau protingas jaunuolis, arba toks, šalia kurio yra protingas žmogus ir jam pataria, visada randa būdą, kaip laiką praleisti ne „klijuojant širdutes“, ne žiūrint eilinį filmą, bet tikslingai investuojant į save ir savo ateitį.

Ačiū Jaunimo susitikimų dienos „DRAUG(E)AUK“ ir Valentino diena KITAIP organizatoriams, kurie leido šią dieną praleisti taip, kaip kartais galima tik pasvajoti. Nuo 10 val. ryto, Kaune,  Studentų miestelyje šurmuliavo keli šimtai jaunuolių. Vilkaviškio vyskupijos atstovai atvyko iš: Alytaus, Šventežerio, Ežerėlio, Šakių, Marijampolės, Liudvinavo, Keturvalakių, Simno, Lukšių, Kučiūnų…

Mus pasitiko 64 savanorių komanda. Dalyvavome dvejose paskaitose: Emilio Vasiliausko ir Manto Kuraičio „Myleti = mėgti?“ bei italo Gian Liuca Demarko „Kaip draugauti, kad augtume?“. Suvalgę 48 kg sausainių ir išgėrę „n“ litrų arbatos ėjome į teminius užsiėmimus, kurių buvo net devyni.

Pasibaigus šiam renginiui, visi lėkėme į Kauno „Žalgirio“ areną. Čia vyko dienos kulminacija, renginys „Mylėk ir daryk, ką nori“. Pirmiausia visus pasveikino „Saulės broliai“, vėliau įžvalgomis apie meilę dalijosi kunigas pranciškonas Paulius Vaineikis. Dvi italės sesės vienuolės – Anna ir Sara visus pakvietė ne tik pašokti, bet ir papasakojo pašaukimo istorijas, kurios viena nuo kitos skiriasi kaip diena nuo nakties. Vėliau Anna Nobili šoko modernų šokį.Ją, kitados ieškojusią meilės nuotykių naktiniuose klubuose, Dievas susirado ir atvedė į vienuolinį gyvenimą.

Michael Patric Kelly sveikino susirinkusius lietuvius ir sakė: „Labai dėkoju už gyvenimą, pasaulį, kuris yra Dievo meilės pareiškimas mums“. Padainavęs ir pasidalijęs savo gyvenimo liudijimu, Michael Patric Kelly pakvietė užbaigtišventę Švč. Sakramento adoracija, sakydamas: „Tikroji vakaro žvaigždė esu ne aš, o Jėzus Kristus“. Visa arena pagarbiai tylomis stovėdama  nulydėjo į sceną vyskupo Kęstučio Kėvalo nešamą Švenčiausiąjį. Po palaiminimo ir giesmės, skirstėsi namų link, o norintieji galėjo nemokai aplankyti Prisikėlimo bažnyčią ir ne tik sudalyvauti nenutrūkstamoje adoracijoje už Lietuvą, bet ir pamatyti naktinio Kauno panoramą nuo šventovės stogo.

VVJC komanda

Renginys buvo transliuojamas per „Marijos radiją“ ir Lietuvos televizijos kultūros kanalą:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *