Close

2015-09-25

Įvyko Lietuvos jaunimo pastoracinės tarybos posėdis

Rugsėjo 22–24 d., Palangoje, vyko Lietuvos jaunimo pastoracinės tarybos posėdis. Dalyvavo vyskupijų jaunimo centrų darbuotojai, kapelionai ir tarybos pirmininkas – vyskupas Arūnas Poniškaitis.

Posėdžio metu centrų atstovai pasidalino vasarą nuveiktais darbais, naujomis idėjomis. Pasidžiaugę ir pasidalinę įvairiopa patirtimi visi kartu sėdo aptarti didžiausio šių meto renginio – Lietuvos jaunimo dienų (toliau – LJD) Alytuje „Kur jūsų lobis, ten ir jūsų širdis“ (Lk 12, 34).

Komandos pasidalino kokius, jų nuomone, vaisius davė šios LJD; pateikė pasiūlymus, įžvalgas ir rekomendacijas – į ką reikėtų atkreipti dėmesį organizuojant kitas jaunimo dienas. Buvo apsvarstyta ir aptarta kiekviena prisiimta atsakomybė ir kaip ją pavyko įgyvendinti.

Aptartas ilgalaikių ir trumpalaikių savanorių indėlis – be jūsų nebūtų įvykę LJD. Ačiū! Ačiū!! Ačiū!!! Smulkiau išnagrinėtos kiekvienos komandos savanorių užduotys ir jų atlikimo kokybė, pasidžiaugta savanorių sąmoningumu ir susipratimu. Ypatinga padėka skriejo Alytaus dekanato dekanui kun. Arūnui Užupiui už visokeriopą pagalbą, nuolatinę bendrystę ir palaikymą.

Aptarus LJD trumpam stabtelta ir prie Alytaus miesto misijų, vykusių pora dienų prieš pačias LJD.

Cituodama Vilniaus arkivyskupijos jaunimo centro komandą, kurie sakė: „išjunk rutiną, įjunk turbiną!“ drąsinu visus 2016 m. vykti į Pasaulio jaunimo dienas Krokuvoje! Numatoma savaitė vienoje iš Lenkijos vyskupijų liepos 20–25 d. ir savaitė Krokuvoje 26–31 d. 🙂 Pasaulio jaunimo dienų tema – „Palaiminti gailestingieji – jie susilauks gailestingumo“. Apie tai plačiau – jau visai netrukus!

Ir dar kartą prisiminkime:

Rūta Jurkšaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *