Close

2015-10-02

Žygis–akcija „Už blaivią Lietuvą“

Jpeg

Kasmet Marijampolės vyskupo Motiejaus Valančiaus blaivystės sąjūdis organizuoja žygį–akciją „Už blaivią Lietuvą“. Didžiausi entuziastai – valančiukai. Suaugusieji nelabai ryžtasi, nors šiemet keletas prie mūsų prisijungė. Žygio dalyviai susirenka iš visų mokyklų, kur yra valančiukų būreliai („Ryto“, P. Armino, Padovinio pagrindinių mokyklų, Gudelių ugdymo skyriaus, Liudvinavo K. Borutos gimnazijos). Prisijungė keletas valančiukų iš Sūduvos, Rygiškių Jono gimnazijų, nors šiose mokyklose nėra būrelių vadovų.

Taigi, daugel metų žygiavome į Lūginę, buvome išvažiavę į Igliauką, Gudelius skleisti blaivystės idėją. Šiemet nutarėme gerą naujieną paskleisti žygiuojant aplink Marijampolę. Didelis šios akcijos entuziastas, mūsų sąjūdžio dvasios vadas kun. Algirdas Petras Kanapka kartu su mumis žygiavo, skandavo skanduotes, patarles, šūkius apie girtuoklystės ir rūkymo žalą.

Prieš žygį dvasios vadas pranešė gerą žinią iš Šventojo Rašto pranašo Jonos knygos, kad mes žygiuosime aplink miestą, kaip kažkada, daugiau kaip prieš 2 tūkst. metų Ninevės miesto gyventojai paklausė pranašo Jonos žodžio, kuris keliavo aplink  miestą ir liepė nusigręžti nuo blogų darbų. Gyventojai paklausė jo žodžio ir Dievas jų pasigailėjo (nenubaudė miesto).

Taip ir mes norėjome paraginti visus nusigręžti nuo girtuoklystės, rūkymo ir kitų blogybių, kad išsigelbėtume patys ir girti nežudytume kitų. Žygiuojant aplink miestą buvo džiugu matyti, kad mums žmonės pritaria (vienas gyventojas mus net obuoliais pavaišino už tokią gražią misiją). Savo žygį–akciją baigėme Pašešupio parke prie Blaivystės alėjos. Sugiedoję Blaivystės himną, simboliškai sudeginę savo blogus darbus ir pasivaišinę saldumynais, išsiskirstėme iki kito karto.

Marijampolės vysk. M. Valančiaus blaivystės sąjūdžio pirmininkė Regina Jadeikaitė

Nuotrauka Renatos Gecevičienės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *