Close

2015-10-05

Lapkričio 13–15 d. kviečiame į šeštąjį Vilkaviškio vyskupijos vaikų ir jaunimo bažnytinių chorų festivalį „Pakilk ir šviesk, Dievo Bažnyčia!“

festivalis 2015Lapkričio 13–15 d. Vilkaviškyje skambės džiaugsmingos krikščioniškosios giesmės – vyks šeštasis Vilkaviškio vyskupijos vaikų ir jaunimo bažnytinių chorų festivalis „Pakilk ir šviesk, Dievo Bažnyčia!“. Renginį organizuoja Vilkaviškio vyskupijos jaunimo centras, Vilkaviškio Švč. M. Marijos Apsilankymo parapija, „Ąžuolo“ progimnazija.

Pagrindinis šio festivalio tikslas ir uždaviniai: tarpusavio patirties dalinimasis ir bendradarbiavimas, bažnytinio giedojimo tradicijų išsaugojimas ir perdavimas, ugdant bei lavinant giedojimo įgūdžius.

Į renginį atvyks chorai iš visos Vilkaviškio vyskupijos, kurie sudarys jungtinį chorą. Tai nuolat repetuojantys ir savo parapijų bažnyčiose giedantys chorai, kurie išmokę jungtiniam festivalio chorui skirtas giesmes su vadovais atvyks į Vilkaviškį. Tai jaunatviškos giesmės, kurios skiriasi savo tekstais, melodija nuo mums žinomų, tradicinių kūrinių.

Festivalio metu vaikų ir jaunimo chorai ne tik dovanoja džiugias akimirkas, šlovindami Dievą, bet ir suteikia didelį impulsą, paskatinimą savo bendraamžiams, kad giedojimas bažnytiniame chore, nes tai – džiugi tarnystė. Tai didelis jauno žmogaus noras pasakyti šiuolaikinei visuomenei: nebijokite būti tuo, kuo esate, nebijokite kalbėti apie tai, kad esate tikintys ir pasitikintys Dievu!

Festivalio organizatoriai ir atlikėjai maloniai kviečia visus ateiti pasiklausyti šventinio vaikų ir jaunimo bažnytinių chorų koncerto, pasimelsti šv. Mišiose.

FESTIVALIO PROGRAMA:

Penktadienis (Lapkričio 13 d.)

17:00 – Festivalio atidarymas, susipažinimas (tik dalyviams) Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijoje (J. Basanavičiaus g. 17)

21:00 – Vakaro programa

Šeštadienis (Lapkričio 14 d.)

18:00 – Šv. Mišios Vilkaviškio Švč. M. Marijos Apsilankymo katedroje (Vytauto g. 14). Po šv. Mišių didysis jungtinio choro koncertas (gieda jungtinis choras).

Sekmadienis (Lapkričio 15 d.)

09:00 – Šv. Mišios Vilkaviškio Švč. M. Marijos Apsilankymo katedroje. Po šv. Mišių – koncertas (gieda jungtinis choras).

Vilkaviškio vyskupijos jaunimo centro informacija

2 Comments on “Lapkričio 13–15 d. kviečiame į šeštąjį Vilkaviškio vyskupijos vaikų ir jaunimo bažnytinių chorų festivalį „Pakilk ir šviesk, Dievo Bažnyčia!“

Alina
2015-10-18 at 17:49

Sveiki,
Esam Kauno Panemunės Marijos Vardo bažnyčios jaunieji choristai. (10-13m.a.) Norime dalyvauti šioje šventėje., giedoti su visais chorais kartu. Kokios sąlygos ir reikalavimai, kad galėtumėm dalyvauti? Kokias giesmes turime išmokti?
Ačiū
Su pagarba
Alina

admin
2015-10-30 at 20:01

Garbė Kristui!

Netrukus Jūsų el. pašto dėžutę pasieks natos ir labai kviečiame dalyvauti! 🙂

Pagarbiai
Rūta

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *