Close

2016-02-26

Vilkaviškio vyskupijos ministrantų, adoruotojų ir giedotojų stovyklos vadovai toliau ruošiasi!

Vilkaviškio vyskupijos ministrantų, adoruotojų ir giedotojų stovyklos vadovai, šios jau keturioliktą kartą vyksiančios stovyklos savanoriai sulipo į tvirtą, artimą bendruomenę, nuolatos ieško progų susitikti vieni su kitais ir su stovyklautojais, nuo vienos iki kitos vasaros gyvena smagaus nuotykio laukimu. Taigi, vadovai nesnaudžia ir toliau ruošiasi ateinančiai stovyklai. Šių metų vasario 20–21 dienomis jie buvo susirinkę Jadagonių ,,Pušyno poilsiavietės“ sodyboje, kur aptarė šią vasarą vyksiančios stovyklos reikalus.

Nuo gana ankstaus šeštadienio ryto pradėję rinktis vadovai susėdo puodelio arbatos ir pasidžiaugė taip lauktu susitikimu, pasidalino savo kasdienybe. Šiek tiek pasikalbėję ir sušilę nuo arbatos, pabendravę su svetinga sodybos šeimininke kompanija išėjo susipažinti su pačia sodyba, taip pat aplankė ir Jadagonių koplyčią, kuri daugumą sužavėjo savo jaukumu, paprastumu, slepiančiu ir kažką didingo. Pasižvalgę ir papietavę vadovai klausėsi LRT televizijos žurnalisto Algirdo Acaus paskaitos apie politikos ir religijos santykį. Lektorius kvietė dalintis savo patirtimi, diskutuoti. Paskaitoje kalbėta apie tai, jog politika negali išganyti, kad katalikybė yra vienintelis tikėjimas, gebantis atskirti religiją nuo politikos. Taip pat, pasidarė visiškai aišku, jog politika yra ta sritis, kurioje labai reikia tikinčių žmonių, kovojančių už tikras vertybes bei žmogaus orumą. Po paskaitos pavakarieniavę vadovai skirstėsi į katechezių bei vakaro programų grupes. Jose tęsė rudens seminare pradėtus darbus, detaliau aptarė, kaip turėtų viskas vykti, pasiskirstė kai kuriomis atsakomybėmis. Pasibaigus darbui grupėse, viskas buvo pristatyta ir apsvarstyta bendrai, sudėlioti akcentai. Padirbėję vadovai rinkosi rožinio maldai, o po jos dar kartu praleido kelias smagias valandas.

Sekmadienį po rytinio pasivaikščiojimo ir pusryčių vadovai aptarė seminarą, dalinosi mintimis apie ateinančią stovyklą. Vilkaviškio vyskupijos jaunimo centro savanoriai pasiryžę nuoširdžiai ir daug padirbėti, kad stovykla būtų kuo geresnė. Seminarą vainikavo Eucharistijos šventimas Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje. Po šv. Mišių atsisveikinę iki gegužės mėnesio vadovai skirstėsi į namus. Vis aiškiau matosi, kaip viskas vyks šių metų stovykloje, tiek vadovų, tieks stovyklautojų laukia gana daug naujovių. Tad belieka dirbti pasiskirstytus darbus, laukti dar vieno seminaro ir vasaros, kada vėl visi susitiksime pabūti vieni su kitais bei Dievu.

Laura Bendaravičiūtė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *