Close

2016-12-19

Jaunimo rekolekcijos „Kas aš esu?“

Gruodžio 16-17 dienomis, Marijampolėje vyko jaunimo rekolekcijos „Kas aš esu?“.

Atvykę, susipažinę ir pasistiprinę šventėme Sutaikinimo sakramentą. Didelis AČIŪ kun. Vitalijui ir kun. Žydrūnui už tarnystę!

Vėliau aplankėme miesto eglę ir netoliese pastatytą betliejuką, o grįžę žiūrėjom filmą „Adomo obuoliai“ (rež. Anders Thomas Jensen). Nors šis filmas priskiriamas juodosios komedijos žanrui, bet žvelgiant giliau – už išorės ir įvairaus plauko juokelių – tai susimąstymą keliantis filmas apie žmogaus tikėjimo kelionę. Kaip kartais keistai mes atrandame Dievą, o jis – mus.

Sukalbėję Dievo tautos liturgines valandas, ėmėmės neįprastos maldos su apelsinu. Iš tiesų gavom po apelsiną… Jį darinėjom, uostėm, ragavom… Tikrai ne kasdien taip meldžiamės. Taip gilinamės. Taip mąstome… Suvalgę apelsiną, lygiai tokiu pačiu būdu ėmėmės Jėzaus išmokytos maldos „Tėve mūsų“. Kiek įžvalgų! Kiek netikėtumų! Kiek naujų dalykų!

Grįžę iš šv. Mišiose Šv. arkangelo Mykolo bazilikoje, nagrinėjome šv. Motinos Teresės dvasinį testamentą „Štai aš stoviu prie durų ir beldžiuosi“ Apr 3,20.

Galiausiai aptarę rekolekcijas skirstėmės namo. Per trumpos jos buvo… 🙁 Bet tikimės susitikti kituose renginiuose ir Gavėnios rekolekcijose kovo 17-18 d.! 🙂

Ir dar… Visą rekolekcijų laiką degė Betliejaus taikos ugnies liepsna atgabenta iš Palestinos, Betliejaus.

VVJC komanda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *