Close

2017-01-09

Mes ir vėl susitikom!

Sausio 7 d., spaudžiant šaltukui, Šakių Šv. Jono Krikštytojo parapijos bažnyčioje rinkosi jaunimas vykęs į 2016 m. Pasaulio jaunimo dienas „Palaiminti gailestingieji: jie susilauks gailestingumo“ (Mt 5, 7) Krokuvoje.

Kadangi dalis vykusių į Krokuvą taip pat vyko ir į Naujametinį Taizé susitikimą Rygoje, visi rinkomės prie pamaldoms prie Taizé kryžiaus. Vilkaviškio vyskupijos jaunimo centro referentas Aurimas Galianovas trumpai pristatė susirinkusiems svečiams ir parapijiečiams kokiu tikslu susirinkta, kas tos Taizé pamaldos, kaip jos vyksta. Po pristatymo visi kartu giedojome, meldėmės, apmąstėme girdėtą skaitinį iš Šventojo Rašto. Galiausiai kun. Valius Zubavičius visus palaimino, o kun. Vitalij Volodkovič pakvietė įsimažinti nuotraukoje. Taigi, visi – svečiai ir vietinis jaunimas – drauge nusifotografavo.

Įsiamžinę keliavome į Šakių parapijos namus kur pasidžiaugėme Vilkaviškio vyskupo Rimanto Norvilos užfiksuotomis akimirkomis iš Pasaulio jaunimo dienų 2016 ir tęsėme bendrystę prie arbatos puodelio.

Džiugu matyti svečius iš Kudirkos Naumiesčio Šv. Kryžiaus Atradimo, Aleksoto Šv. Kazimiero, Kybartų Eucharistinio Išganytojo parapijų. Gera susitikti!

Šakių Šv. Jono Krikštytojo parapijos ir VVJC informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *