Close

2019-01-28

Pasaulio jaunimo dienos | Marijampolė

Mūsų kelionė į Panamą prasidėjo su trenksmu! Marijampolės meno mokykla, vienai nakčiai virtusi šurmuliuojančiu oro uostu – kur galėjo pasidaryti nuotrauką su Panamos vėliava bei apsilankyti „Duty free“ zonoje, kur gavo dovanų; Laukiamoji salė dundėjo nuo gausybės nekantraujančių ir aplink zujančių keleivių, laukiančių, kol bus susodinti į lėktuvą, kuris jau tuoj tuoj turėjo pakilti!

Skrendančiuosius tuoj pasveikino stiuardai Rūta ir Aurimas, bei pranešė apie puikias oro sąlygas ir mes išskridome! Skriejome su giesme bei pietietiškais ritmais, kuriuos mums dovanojo Garliavos Švč. Trejybės parapijos šlovinimo ansamblis bei Marijampolės meno mokyklos merginų ansamblis „Tūto“ (vad. Daiva Vosylienė). Atidarymo metu išgirdome liudijimą apie asmenines patirtis įvairiose Pasaulio jaunimo dienose iš Vilkaviškio vyskupo Rimanto Norvilos ir sesės Juozapos Mieliauskautės SF – jie drąsino kuo giliau išgyventi šį laiką kartu su šimtais tūkstančių jaunimo Panamoje.

Po tokios džiugios kelionės pradžios, pasisotinę, klausėme piloto vyskupo Dariaus Trijonio pasisveikinimo ir piloto vyskupo Kęstučio Kėvalo katechezės tiesiai iš Panamos! Pasirodo kiekvieną iš mūsų Viešpats šaukia sekti Juo ir gyventi su Juo! Tiesiog nerealu.

Pilni tokių gražių minčių ir pamąstymų patraukėme į susitaikymo pamaldas Šv. Vincento bažnyčioje, kur kiekvienas – didelis ir mažas mūsų keliautojas turėjo galimybę atlikti išpažintį ir susitikti Jėzų! Giedojome kartu su Kazlų Rūdos Švč. Jėzaus Širdies (vad. Audronė Pranskevičienė) ir Garliavos Švč. Trejybės (vad. Viktoras Jermolovas) parapijų jaunimu. Tikiu, jog šiąnakt Jėzus vienu ar kitu būdu palietė mūsų širdis.

Pilni džiaugsmo grįžome tiesiai į naktišokius, kur trypėme, plojome ir strakaliojome, kol pritrūko kvapo, kartu su tautinės muzikos ansambliu „Nova“ iš Griškabūdžio. Bet tai dar toli gražu nebuvo paskutinės linksmybės mūsų kelionės metu!

Po šokių visame lėktuve keleiviai dalyvavo pasirinktuose užsiėmimuose: žiūrėjo filmą „Drugelių cirkas“ ir kalbėjosi apie patyčių problemą; kartu su bendruomene „Dievo karalystė čia pat“ darė įvairius rankdarbius; siekė geriau pažinti save kaip vaikinus ir merginas kartu su vadovais Andriumi Kotkiu ir Rūta Godliauskaite;  uždavė įvairiausius klausimus kunigui Vytautui Mazirskui ir šeimos tėvui bei kareiviui Evaldui Pukeliui užsiėmime „Klausk drąsiai“; žaidė įvairius stalo žaidimus bei išbandė savo žinias viktorinoje ir laimėjo prizų. O tada…

Atėjo ilgai laukta akimirka, susijungėme teletiltu su Panama! Pasijutome, tarsi esame ten, kur daugiau nei pusė milijono žmonių ir puikus vasariškas oras, bei klausėme popiežiaus Pranciškaus maldos vigilijos, kurioje jis kalbėjo apie tai, jog kiekvienas turėtume išdrįsti ir ištarti TAIP Dievo kvietimui, kaip, kad padarė Švenčiausioji Mergelė Marija. Nes tik kupini meilės mes galime keistis ir išgelbėti kitą.

Tikiu, jog šios mintys išliko ne vienoje iš to daugelio jaunų asmenybių ir nepasimiršo iki pat ankstaus ryto, kuomet jau turėjome pamažu leistis ir baigti mūsų kelionę. Išvyką apvainikavo šv. Mišios Šv. arkangelo Mykolo bazilikoje. Su dideliu džiaugsmu ir dėkingumu pašlovinome Dievą, jog Jis surinko mus šiam laikui ir kad buvo jame kartu su mumis.

Pasaulio jaunimo dienos yra kupinos bendrystės, naujų patirčių ir Dievo meilės. Tai renginys, kuris suartina ir palieka nuostabiausius prisiminimus. Buvo nepakartoja! Ir tikime, jog tai dar tikrai ne paskutinis mūsų skrydis drauge!

Dėkojame Marijampolės meno mokyklai už šiltą priėmimą!

Dėkojame nuostabiai savanorių komandai kurie padėjo kiekviename žingsnyje!

Kada vėl skrendame? 😉

Autorė: Goda Endzelytė

Pasaulio jaunimo dienų vigilija su popiežiumi – komentuojama lietuviškai (spauskite „Watch on Facebook“):

Posted by Lietuvos jaunimo dienos 2017 on 2019 m. sausio 26 d., šeštadienis

 

Marijampolės meno mokykla dovanojo mums lietuviškai-panamietiškas melodijas:

PJD 2019Marijampolė

Posted by Jonas Urbas on 2019 m. sausio 26 d., šeštadienis

 

Nuotraukų galerija:
https://www.facebook.com/pg/VVJC1998/photos/?tab=album&album_id=2154604628116005

Kitos Pasaulio jaunimo dienos – Lisabonoje (Portugalija) 2020!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *