Close

2010-02-20

Įvyko ministrantų vadovų susitikimas-aptarimas

Vasario 12-13 dienomis Vidzgailų kaime, Rudaminos sen, Lazdijų raj., vyko Vilkaviškio vyskupijos minstrantų vadovų susitikimas-seminaras, kuriame minsitrantų vadovai aptarė vasaros metu vyksiančios ugdymo stovyklos vietą, vaikų skaičių, stovyklos ir dienų temas. Nutarta, kad stovykla truks septynias dienas, vaikų skaičius labai priklausys nuo stovyklos nuomos ir maitinimo kainos. Pasiūlyta, kad labiau pasiturintiems kaina galėtų būti didesnė, siocialiai remtiniems mažesnė. Atsiželgiant į tai, jog Popiežius Benediktas XVI šiuos metus paskelbė kunigų metais, stovyklos tema bus skirta pašaukimams.  Stovyklos metu ugdomieji gilinsis į pašaukimus kunigystei ir vienuolystei, šeimai ir kaip atsiliepti į pašaukimą (kvietimą), kas yra šventumas (kodėl mes į jį kviečiami), kodėl esame pašaukti gyventi.  Aptarę šiuos ir kitus klausimus, kartu nusifotografavę, padėkoję sodybos šeimininkui išvykome namo.

3 Comments on “Įvyko ministrantų vadovų susitikimas-aptarimas

žuolytė
2010-02-25 at 09:47

nu įdomu,…
„vaikų skaičius labai priklausys nuo stovyklos nuomos ir maitinimo kainos“.
KAIP SUPRAST? o tai jei kaina bus aukštesnė tai mažiau vaikų bus? ar kaip čia išeina? TAI JUMS MINISTRANTŲ UGDYMAS YRA SVARBIAU UŽ PINIGUS?

žuolytė
2010-02-25 at 09:48

Ar pinigai yra svarbiau už jaunimo auklėjimą?

admin
2010-02-25 at 14:55

Gerb. Žuolyte, Jeigu Jūs parodysite stebūklingą medį, kur auga LITAI tai ir vaikų daug bus. O, gal turit kokį stebūklingą receptą ar turtingą rėmėją, kuris sutiktų paremti šį mūsų projektą. Labai norėtume, kad pasidalintumėte su mumis. O aritmetika labai paprasta aštuonių dienų stovyklą pernai kainavo apie 28 tūkstančius litų, vaikai mokėjo po 200 LT, kai visa kaina yra apie 470 Lt. Vadovai dirba savanoriškai, o jei įskaičiuoti ir vadovų darbą tai kaina išauktų kokia 100 Lt. Tai tiek.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *