Close

2020-07-21

Vilkaviškio vyskupijos vaikų ir jaunimo vasaros stovykla ECCLESIA

Liepos 11 dieną gausus būrys vadovų susirinko į Nemunaičio stovyklavietę tam, kad po poros dienų sutiktų daugiau nei 90 stovyklautojų iš įvairių vyskupijos parapijų. Stovyklos tema – ECCLESIA – Bažnyčia. Į šią temą gilinomės visą stovyklos laiką.

Liepos 13 d. devyniolika vadovų pasiskirstė po pasitikimo punktus ir džiaugsmingai sutiko atvykusius stovyklautojus. Pirmosios dienos tema – Sekminės. Bažnyčios gimtadienis. Buvo pristatytos pirmosios Sekminės, o vakare visi kartu šventėme Bažnyčios gimtadienio vakarėlį!

                             Antrąją dieną kalbėjome apie keturis evangelistus – Morkų, Matą, Luką ir Joną. Apie Gerąją Naujieną – Evangeliją. Vakaro programos metu žaidėme orientacinį, kurio tikslas – surinkti kuo daugiau paslėptų relikvijų, o vėliau jas išrūšiuoti: atskirti krikščioniškas relikvijas nuo kitų, kurios su krikščionybe nesusiję, tačiau gana dažnai maišomos.

                             Trečiąją dieną kalbėjomės apie maldą. Kuo ji svarbi mūsų gyvenimuose. Vakare šventėme Sutaikinimo liturgiją – daugelis ėjo išpažinties, giedojo, adoravo. Dėkojame šlovintojų grupei „Dėl Tavęs“. Ir atėjus nakčiai netikėtai nelauktai – naktinis žygis! Susipažinome su kankinių istorija, su jų aukos prasme.

                             Ketvirtadienį nagrinėjome klausimą „kas yra ekumenizmas?“. Vakaro programos metu vyko įvairių tautų šokiai, ypač aktyviai šokome Lietuvių liaudies šokius. Po naktipiečių grįžome į diskoteką ir šokome, šokome, šokome… Iki reikėjo eiti miegoti.

                             Penktadienį daugiau sužinojome apie Bažnyčią kaip bendruomenę. Po pietų vaikinai klausėsi Beno Ulevičiaus bei kun. Vytauto Mazirsko, kun. Vitalijaus Volodkovičiaus bei Aurimo Galianovo, paskui gaminosi šarvus ir ėjo kautynių! Merginos kalbėjosi su Agne Grigaityte apie grožį ir santykius, pynėsi kaseles, diskutavo apie svajones, vėliau gamino lūpų balzamus bei vėlė vilna ant muilo. Vakarą vainikavo jaunimo muzikos grupė „Mėlyna“ iš Šakių. Visi pasijautė kaip festivalyje. P. S. Būgnininkas yra dalyvavęs mūsų stovykloje! 😉

                             Šeštadienį kalbėjomės, kam Bažnyčios bendruomenei reikia pastatų – bažnyčių. Padiskutavę nusprendėme, kad jų tikrai reikia, nes tai visai kita – sakrali erdvė. Po pietų lėkėme į tinklinio aikštelę – vyko varžybos tarp stovyklautojų ir vadovų. Iš iškart po to – pasilaistymas vandeniu. 🙂 Vakaro programos pradžioje stovyklautojai išbandė proto jėgas kahoot protmūšyje, o paskui ir fizines – turėjo pernešti kuo daugiau Lietuvos Katalikų Bažnyčios Kronikos egzempliorių nepatekę į KGB rankas. Buvo agentų slapta įsifiltravusių į lietuvių pusę platinusių netinkamą literatūrą ir vaidinusių ambasadorius priėmusius knygas…

                             Sekmadienį, uždarymo dieną, visi gavo siuntimą į misijas. Lauksime rezultatų! O atsisveikinant išgirdome liudijimus: prieš 18 metų čia stovyklavusios merginos bei vadovų jau 17 metų esančių šios stovyklos organizatorių komandoje. Atsiveikinimas – su ašaromis, su noru vėl susitikti, su palinkėjimais ir troškimu susitikti kitais metais!

                             Be šių veiklų stovyklautojai taip pat kasdien rytais melsdavosi Taizé pamaldėlėse, po jų buvo pristatoma dienos tema. Papusryčiavę užsiregistruodavo į veiklos būrelius ir klausydavosi katechezės, po kurios savo šeimose kartu su vadovais padiskutuodavo apie tai ką išgirdo, kas juos nustebino ir pasidalindavo savo patirtimis. Po katechezės – švęsdavome šv. Mišias. Po Mišių – eidavome pietauti, o papietavus reikia laisvo laiko. Laisvu laiku – kas gitara grodavo, kas frizbio lėkštę mėtydavo, kas laiškus rašydavo, kas nusnausdavo, kas kalbėdavosi, kas ledus valgė, kas „bulvę“ žaidė, o kas eidavo pas sesę vienuolę ar kunigą asmeniniam pokalbiui. Po laisvo laiko visi dalyvaudavo būreliuose į kuriuos buvo užsiregistravę po pusryčių. Po būrelių – vakarienė, o po vakarienės – vakaro programos. 🙂 Galiausiai – dienos aptarimas, naktipiečiai ir labankt!

                            Nuotraukų albumas

                             Visų labai lauksime VVJC renginiuose ir, žinoma, kitų metų vasaros stovykloje!

VVJC informacija

One Comment on “Vilkaviškio vyskupijos vaikų ir jaunimo vasaros stovykla ECCLESIA

Ina
2020-07-21 at 23:46

Ačiū už nuostabią stovyklą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *