Close

2010-03-03

ĮVYKO TAIZE PILIGRIMŲ SUSITIKIMAS!!!

Vasario 26 – 27 dienomis Marijampolėje vyko piligrimų savaitgalis kurie dalyvavo Taize jaunimo susitikime Vilniuje ir Taize Europos jaunimo susitikime Pasitikėjimo piligrimystėje Poznanėje (Lenkija). Vyskupijos jaunimas į susitikimą su piligrimystės bičiuliais  atvyko iš Kybartų, Griškabūdžio, Panemunės, Lazdijų, Marijampolės, Liubavo, Sasnavos, Kalvarijos parapijų.

Susitikimas  prasidėjo apmąstymu apie gavėnia ir pasninko prasmę,  kurį  pravedė Lazdijų parapijos klebonas Kun. Gintaras  Urbštas. Darbo grupelėse metu  aptarėme, kaip mums pavyksta jaunatviškame sūkuryje išgyventi gavėnios laikotarpį, kokiais būdais, pasiryžimais laikomės pasninko. Taize pamaldų metu apmąstėme kryžiaus slėpinio prasme ir nauda. Susitikimas baigėsi bendru patirtų piligrimysčių aptarimu ir ateities vizija – aplankyti jaunimą,  kurie dalyvavo  Taize susitikime Vilniuje ir Poznanėje, kviesti burtis į parapijos jaunimo grupes, organizuoti Taize susitikimus, pamaldas tose parapijų mokyklose, kuriose  jaunimas nebežino apie Taize.

Nuostabu, kad galime bendrauti ir dalintis tuo ką patys patiriame gyvenime. Telaimina mus visus Gerasis ir Gailestingas Dievas.

Organizatoriai ir dalyviai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *