Close

2012-12-17

VVJC lanko dekanatus

Spalio, lapkričio mėnesiais drauge su Vilkaviškio vyskupu J. E. Rimantu Norvila susitikome su septynių mūsų vyskupijos dekanatų kunigais. Susitikimų metu pristatėme jaunimo centro renginius, veiklos krytis. Vienas iš pagrindinių tikslų Tikėjimo metų šventimas, vadovaujantis pastoraciniais pasiūlymais tinkamai juos minėti Vilkaviškio vyskupijoje.

2013 metų pagrindiniai renginiai yra Lietuvos ir Pasaulio jaunimo dienos, jaunimo įtraukimas ir ruošimasis joms. Pasinaudojant šiais renginiais, ypač Lietuvos Jaunimo dienomis Kaune 2013 birželio 28-30 d., kunigams pristatėme LJD 2013 programą ir pasiruošimo programą grupelėms, informavome kaip ja naudotis, kokie kriterijai taikomi grupėms ir vadovams. Atsakėme į klausimus.

Spalio 23 Pastoraciniame centre Marijampolėje susitikome su Šakių dekanato tikybos mokytojais, kurio metu pristatėme LJD pasiruošimo programą ir kaip ta programa naudotis. Informavome apie kitus VVJC renginius.

Lapkričio 21 dieną apie LJD pasiruošimo medžiagą grupelėms Galianovas Kauno šv. Mato gimnazijoje susirinkusiems Aleksoto dekanato tikybos mokytojams kalbėjo Aurimas, o 27 dieną abu- A. Galianovas ir A. Adomynas-vykome į Šakių „Varpo“ ir „Žiburio“ gimnazijas, kur kalbėjome apie jaunimo centro renginius, jaunimo dienų istoriją ir apie galimybę paaugliams nuvykti į jaunimo dienas. Už bendrą darbą dėkojame Šakių parapijos klebonui S. Matusevičiui, vikarui kun. Arminui Lukoševičiui ir Šakių „Žiburio“ gimnazijos direktoriaus pavaduotojai Odetai Vasiliauskaitei. 28 dieną, drauge su kolegomis iš Kauno Emiliu ir Mantu-lankėmės Keturvalakių ir Profesinio rengimo centre (Vilkaviškio raj. savivaldybė). Susitikimų metu kolegos evangelizacijos dvasioje kalbėjo apie tikėjimo, sakramentų klausimus, kviesdami visai tai išgyventi drauge su katalikišku jaunimu Kaune. Planuojame susitikimus ir kitose vyskupijos gimnazijose, parapijose ar organizacijose. Mielai aplankysime ir Jus. Laukiame kvietimų.

 Arūnas ir Aurimas

VVJC

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *