Close

2014-05-05

Vilkaviškio vyskupijos ministrantų, adoruotojų ir giedotojų stovyklos ŽODIS 2014 vadovų susitikimas Marijampolėje

DSCN0726DSCN0724Šventojo Rašto atskleidimo formos, interaktyvaus laiko praleidimo būdai, stovyklautojų amžiaus ribos ir konkrečių vadovų atsakomybių pasiskirstymas – tik dalis tų dalykų, kurie pirmąjį gegužės mėnesio šeštadienį buvo apsvarstyti trečiajame šiais mokslo metais vykusiame Vilkaviškio vyskupijos ministrantų, adoruotojų ir giedotojų stovyklos ŽODIS

2014 vadovų susitikime.  Paskutinis prieš vasaros stovyklą vykęs seminaras pasižymėjo ne tik dideliu šios stovyklos laukimu, vis intensyvesniu pasiruošimu jai, tačiau ir vis aiškesne būsimos stovyklos vizija bei tikslu – siekiu, jog stovyklautojų gan dažnai girdimi Šventojo Rašto žodžiai dar labiau paliestų jų širdis, o domėjimasis Šventuoju Raštu taptų viena iš svarbiausių krikščioniško gyvenimo detalių.

Pasiskirstę į keletą darbo grupių stovyklos vadovai aptarė svarbius organizacinius klausimus: numatė kiekvieno stovyklos vakaro eigą, aptarė simboliką, per kurią būtų galima būtų atskleisti kiekvienos konkrečios dienos temą, diskutavo apie kitus organizacinius klausimus. Šių metų stovykla, tradiciškai vyksianti Nemunaičio stovyklavietėje Alytaus rajone, tikimasi, bus tikras Šventojo Rašto „suklestėjimo“ laikas, kadangi stovyklos vadovai, kaip buvo nutarta tiek ankstesnių, tiek ir pastarojo susitikimo metu, nutarė pabandyti Šventojo Rašto gelmę atskleisti vaikams suprantamomis šiuolaikiškomis formomis, kad būtų aišku, jog ŽODIS iš tiesų gyvas ir šiandien.

Stovyklos vadovų susitikimas užbaigtas jaukiais pietumis, besidalijant susitikimo įspūdžiais ir ateities planais. Po stiprių apkabinimų ir gražių linkėjimų kitas vadovų susitikimas numatytas  jau liepos mėnesį Nemunaičio pušyne.

Stasys Zelenekas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *