Close

2014-11-21

Marijampolės krašto skautų rudens sueiga Kazlų Rūdoje

Lapkričio 14-oji, penktadienis… Savaitgalis ant nosies!:) Ir jis – jau suplanuotas. Skautai senai ruošėsi Marijampolės krašto rudeninei sueigai, tad ir šį kartą grįžę namo pavalgė, persirengė ir, griebę už sukrautos kuprinės, išlėkė į Kazlų Rūdą.

Kazlų Rūdos Kazio Griniaus draugovės vadovės, sesės Vita Gudynienė ir Audronė Pranskevičienė kartu su Kazlų Rūdos skautais jau laukė visų atvykstančių iš Marijampolės, Šakių, Kybartų, Vilkaviškio, Kalvarijos, Veiverių, Skriaudžių, Birštono, Vilniaus ir Kauno… Atvyko ir svečių iš įvairių Kazlų Rūdos savivaldybės institucijų – juk Kazlų Rūdos Kazio Griniaus draugovė švenčia dešimtmetį!

Atidarę stovyklą ir pasidžiaugę dešimties metų laikotarpio pasiekimais, visi iškeliavo į Kazlų Rūdos Švč. Jėzaus Širdies bažnyčią. Čia šventė šv. Mišias. Jas aukojo Marijampolės krašto skautų dvasios vadas kun. Vidmantas Striokas.

Po šv. Mišių pavakarieniavę bei apžiūrėję skiautinių parodą eksponuojamą Kazlų Rūdos kultūros centre, visi patraukė į vakaro laužą. Jo metu žaisti žaidimai, o draugovės džiugino šiltais sveikinimais Kazlų Rūdos Kazio Griniaus draugovę.

Šeštadienis… Visi dar miegojo šiltuose pataluose, o „Sniego gniūžtės“ komanda pakirdo anksti ryte ir su vėjeliu atidardėjo iki Kazlų Rūdos… Taip taip. 🙂 Jūs atspėjote.  Atvyko į skautų rudens sueigą. 🙂 Tuo metu skautai dalyvavo skautoramose. Skautoramų metu buvo ir žaidžiama su vyresniosiomis skautėmis ir kalbamasi dvasinėmis temomis su Bagotosios Šv. Antano Paduviečio parapijos klebonu kun. Mindaugu Martinaičiu; apie šeimą skautai kalbėjosi su Vilkaviškio vyskupijos Šeimos centro  direktore Lina Braukyliene; taip pat buvo galimybė pasikalbėti su psichologe, pasidaryti skauto pažymėjimui nuotrauką ir dar daug įvairių dalykėlių nuveikti.

Kol skautai dalyvavo skautoramose „Sniego gniūžtės“ nariai pasiruošė pasirodymui. Skautai įdėmiai klausėsi informacijos apie alkoholio ir tabako daromą žalą, aktyviai įsijungė kai prireikė savanorių, smalsiai žiūrėjo rodomą video medžiagą, „Sniego gniūžtės“ vaidinimų metu aikčiojo iš netikėtumo, o po jų griausmingai plojo… Po „Sniego gniūžtės“ pristatytos programos reikėjo skubiai ruoštis žygin, bet dalis skautų dar turėjo klausimų „Sniego gniūžtės“ nariams. Galiausiai skautai išžygiavo į mišką, o „Sniego gniūžtės“ nariai išdundėjo ruoštis pačių organizuotam renginiui.

Ačiū visiems už puikią stovyklą!

Psktn., vyr. sk. Rūta Jurkšaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *