Close

2015-03-04

Tęsiasi pasirengimas Vilkaviškio vyskupijos ministrantų, adoruotojų ir giedotojų stovyklai

Spalvotos2Į žemę pagaliau sugrįžtant pavasariui, vasario 28 d. į Marijampolėje esančius Šv. Juozapo svečių namus susirinko Vilkaviškio vyskupijos ministrantų, adoruotojų ir giedotojų stovyklos vadovai, kurie šiais mokslo metais jau antrą kartą buvo sukviesti aptarti artėjančios stovyklos ir toliau tęsti pasiruošimą jai.

Seminaras prasidėjo šeštadienį bendrais pietumis, kurių metu vadovai galėjo vieni kitais pasidžiaugti, pasidalyti, kuo gyveno laiką nuo praėjusio, rugsėjį vykusio seminaro bei susipažinti su naujais komandos nariais. Po pietų visų laukė susitikimas su Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo prasidėjimo vargdienių seserų kongregacijos seserimis Evelina Lavrinovičiūte ir Viktorija Plečkaityte. Gilios šių vienuolių įžvalgos, pasidalijimas asmenine patirtimi, atsakymai į vadovų užduotus klausimus padėjo plačiau atverti pašvęstojo gyvenimo esmę, geriau suprasti, koks iš tiesų yra tokio pašaukimo vaidmuo visuotinėje Bažnyčioje. Sesuo Viktorija, cituodama popiežiaus Pranciškaus mintis, pasidalijo, kaip konkrečiai šios mintys rado atliepą jos širdyje, kaip seserys vienuolės bando šiais, Pašvęstojo gyvenimo metais, apmąstyti popiežiaus mintis apie šį pašaukimą. Ne mažiau svarbus bei gilus sesers Evelinos liudijimas – apie jos pačios pašaukimą, istoriją, kaip ji atkeliavo prie vienuolyno durų, kokiu būdu buvo užkalbinta. Besibaigiant seminarui vadovai džiaugėsi, kad galėjo pamatyti tikrą pavyzdį, kaip iš tiesų gyvena vienuolinio gyvenimo žmonės – paprastame vienas kito artume ir bendravime.

Pasisėmę žinių, netoliese esančioje koplyčioje seminaro dalyviai kartu su seserimis šventė Eucharistiją, kurią celebravo naujai į vadovų komandą įsijungęs Šakių parapijos vikaras kun. Vitalij Volodkovič, o homiliją sakė jau gerai visiems stovyklautojams žinomas Griškabūdžio parapijos klebonas kun. Vytautas Mazirskas. Homilijos metu, aptariant Kristaus Atsimainymo slėpinį, seminaro dalyviai buvo pakviesti pažvelgti ir į save – prisiminti, jog būtent Dievo dėka kiekvienas esame unikalus ir vienintelis, pakviestas Dievo į šį pasaulį kilniam tikslui. Po Šv. Mišių pasisotinę pačių gaminta vakariene, vadovai dalyvavo turiningame protų mūšyje. Pirmoji diena užbaigta rožinio malda, vadovams įvardijus savo intencijas ir dėkojimus, visiems bendrai meldžiantis už tai.

Saulėtas sekmadienio rytas prasidėjo bendra rytine malda su Šventuoju Raštu, o po sočių pusryčių vyko darbas dviejose vadovų grupėse. Viena iš jų sprendė kai kuriuos organizacinius stovyklos klausimus, kita sudarė planą, kokiais būdais ir kokiu mastu bus skleidžiama žinia apie stovyklą pasinaudojant tiek vietine, tiek regiono žiniasklaida. Seminarą vainikavo Eucharistijos šventimas Šv. arkangelo Mykolo bazilikoje ir pasivaikščiojimas mieste, kurio metu buvo pateikti keli variantai stovyklos pavadinimui. Namo vadovai skirstėsi su aiškesne šių metų stovyklos vizija, tolesniais planais, gera nuotaika, kurią dovanojo buvimas kartu.

Laura Bendaravičiūtė

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *