Close

2016-12-23

Betliejaus taikos ugnis Kazlų Rūdos parapijoje

„Taika patinka – visi geros valios žmonės jungiasi į tinklą“ – šiuo šūkiu Betliejaus taikos ugnis vėl keliauja po Lietuvą. Gruodžio 18 d. Kazlų Rūdos Kazio Griniaus draugovės skautai ją atnešė ir į Kazlų Rūdos Švč. Jėzaus Širdies parapiją.
Kazlų Rūdoje Batliejaus taikos ugnis buvo pristatyta jaunimo šv. Mišiose, vėliau keliavo į Jūrės miestelio Dievo Gailestingumo koplyčią.
Visi labai džiaugėsi galėdami ugnelę parsinešti į namus ir saugoti iki pat Kūčių vakarienės.
Betliejaus taikos ugnelė pasiekė įvairius Vilkaviškio vyskupijos kampelius. Jei ir Jūs norite džiaugtis ugnimi uždegta Palestinoje – Betliejuje, klauskite savo arba artimiausio miestelio skautus. Taip pat Betliejaus taikos ugnis iki pat Kūčių vakaro saugoma Vilkaviškio Švč. M. Marijos katedroje ir Marijampolės Šv. archangelo Mykolo bazilikoje.

Skautų įkūrėjas Robertas Baden Powellis yra pasakęs: „Taikos negalima garantuoti nei komerciniais interesais, nei kariniais susitarimais, nei dvipusiu nusiginklavimu, jei tautos valioje nėra Taikos dvasios. Ji ugdymo uždavinys.“
Šiais metais Betliejaus taikos liepsnelę vėl perėmėme iš savo kaimynų lenkų skautų, ir jos kelias, padedant skautams, kitoms organizacijoms ir be abejo taip pat visiems geros valios žmonėms, tiesiamas į šeimas, bažnyčių bendruomenes, draugijas, mokyklas ir darželius, į visuomenines institucijas, ligonines, senelių prieglaudas, kalėjimus.

Ugnis nešama siekiant didesnio artumo ryšio ir priminti, jog visi vis dėlto esame broliai ir seserys. Ši liepsnelė ypatingai yra nešama pas tuos žmones, kurie liūdi, jaučiasi vieniši ir kuriems trūksta šviesos… Tegul ši liepsnelė, perduodama iš rankų į rankas, sutaiko ir padeda laukti tikrojo Kalėdų stebuklo.

 

 

Nuotraukos Virginijos Raziulevičienės

VVJC ir BTU komandų informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *