Close

2017-01-16

Šakių ir Plokščių parapijų jaunimo Alfa savaitgalis

O šviesos Dvasia, ateik, 
O šventumo Dvasia, ateik, 
O ugnies Dvasia, leiskis, mus uždek!
                                          (iš giesmės)

Sausio 13–15 dienomis, Truskavoje vyko Šakių Šv. Jono Krikštytojo ir Plokščių Švč. M. Marijos Vardo parapijų jaunimo Alfa savaitgalis.

Savaitgalio metu gilintasi į temas: Kas yra Šv. Dvasia?, Ką veikia Šv. Dvasia?, Kaip galiu būti pripildytas Šv. Dvasios?

Tarp mokymų žaidėme, juokavome, giedojome, bėgiojome, skaniai ir gausiai valgėme, bet ypač svarbu, kad turėjome laiką skirtą maldai, susikaupimui, pokalbiui su Dievu.

Taip pat džiaugiamės, kad mus aplankė parapijos klebonas kun. Audrius Vogulis ir papasakojo apie Sutaikinimo sakramento, bei adoracijos reikšmę ir prasmę.

Dalinamės dalyvių įspūdžiais:
Man šis savaitgalis paliko labai didelį įspūdį. Bijojau važiuoti, bet mano baimė dingo įsėdus į autobusą. Atvažiavome į ten kur gyvenome, supratau, kad bus smagu.

Man labai patiko “ Susitaikymo vakaras“. Ten galėjau apgalvoti savo jausmus ir mintis. Pasikalbėti mintimis su Dievu. Taip pat labai patiko darbas grupelėse, ten galėjau pažint kiekvieną žmogų iš arčiau. 

Susibendravau su tais žmonėmis kurių ankščiau mokykloje nepažinojau ir praeidavau neatkreipus dėmesio. Vadovai buvo labai geri ir malonūs.

Pasitaikius progai, pakartočiau tokį savaitgalį dar kartą.

Labai dėkoju už tokį nuostabų savaitgalį.“ Emilija

Savaitgalio tema – Šventoji Dvasia, kaip ją susitikti ir ją atpažinti bei priimti. Turėjome gerą išbandymą: atiduoti savo telefonus vadovams ir visą savaitgalį gyventi be jų… 😀 Iš pradžių nesupratome, kad tai tik mūsų labui ir tai tik padės mums pažinti vieni kitus bei susitikti Dievą. Turėjome katechezes, kuriose mokėmės kas yra Šventoji Dvasia ir kaip ji veikia mūsų gyvenimuose. Per jas aiškinomės kaip patys neįleidžiame į save Šventosios Dvasios ir kaip galima išvengti to. Per laisvą laiką visad buvome bendrystėje vieni su kitais it šeima kuri džiaugiasi kiekvienu savo nariu. Gavome užduotis lauke, kurios mus vienijo ir padėjo atrasti Šventąją Dvasia; drauge visą tai vainikavo Sutaikinimo pamaldos, kurios leido suvokti kaip gali mums padėti Šventoji Dvasia jei ją įsileidžiame ir leidžiame jai veikti mūsų gyvenimuose.“ Simonas

Daugiau nuotraukų: https://www.facebook.com/VVJC1998/posts/1787083904868081

VVJC informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *