Close

2018-02-08

Chorų šventė „Pakilk ir šviesk, Dievo Bažnyčia!“ 2018

Vasario 3 d. Garliavos Švč. Trejybės parapijos bažnyčioje skambėjo džiaugsmingos krikščioniškosios giesmės – vyko aštuntoji Vilkaviškio vyskupijos vaikų ir jaunimo bažnytinių chorų šventė „Pakilk ir šviesk, Dievo Bažnyčia!“. Renginį organizavo Vilkaviškio vyskupijos Jaunimo centras, Garliavos Švč. Trejybės parapija ir Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinė mokykla.

Pagrindinis šios šventės tikslas ir uždaviniai – tarpusavio patirties dalinimasis ir bendradarbiavimas, bažnytinio giedojimo tradicijų išsaugojimas ir perdavimas, ugdant bei lavinant giedojimo įgūdžius.

Į renginį atvyko chorai iš Vilkaviškio vyskupijos, kurie sudarė apie septyniasdešimties vaikų ir jaunimo jungtinį chorą. Atvyko: Alytaus Šv. Kazimiero, Šakių Šv. Jono Krikštytojo, Aukštosios Panemunės Švč. Mergelės Marijos Vardo, Šlienavos Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo, Kazlų Rūdos Švč. Jėzaus Širdies, Aleksoto Šv. Kazimiero ir Miroslavo Švč. Trejybės parapijų atstovai.  Tai tik dalis nuolat repetuojančių ir savo parapijų bažnyčiose giedančių chorų, kurie išmokę jungtiniam chorui skirtas giesmes su vadovais atvyko į Garliavą. Taip pat atvyko ir Marijampolės Šv. Cecilijos gimnazijos jaunučių choras. Džiaugiamės, nes šios katalikiškos mokyklos mokiniai dalyvavo pirmą kartą.

Šventės metu vaikų ir jaunimo chorai ne tik dovanoja džiugias akimirkas, šlovindami Dievą, bet ir suteikia didelį impulsą, paskatinimą savo bendraamžiams, kad giedojimas bažnytiniame chore džiaugsminga tarnystė ir didelė vertybė. Tai jauno žmogaus noras pasakyti šiuolaikinei visuomenei – nebijokite būti tuo, kuo esate, nebijokite kalbėti apie tai, kad esate tikintys ir pasitikintys Dievu!

Kelios akimirkos iš šventės:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daugiau nuotraukų rasite Jaunimo centro Facebook paskyroje: nuotraukos.

Vilkaviškio vyskupijos jaunimo centro informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *