Close

2019-02-28

Kaip atpažinti žemaitį?..

Vasario 26–27 dienomis, Telšiuose mokėmės kaip iš pirmo žvilgsnio atpažinti žemaitį. Tiek dar neįgudom, kaip ir pirmokas iš pirmos dienos neišmoksta skaityti… Užtat išgirdom originalią vietinę šnektą. Pagal ją jau skiriame aiškiausiai!

O be šito dar įvyko ir Lietuvos jaunimo pastoracinės tarybos posėdis. Taigi, jau žinotina, kad 2020 Šiauliuose (sakė, kad čia irgi žemaičių žemė) įvyks nuostabios Lietuvos jaunimo dienos. Aišku, iki to laiko dar kalnai darbų, bet pirmąsias kalvas jau nulyginom ir judam į priekį. Nori kartu? Rašyk mums – pasikalbėsime. 😉

Taigi, ką veikėme? Gilinomės į temą, aptarėme programinius, atsakomybių pasiskirstymo, finansinius dalykus. Taip pat spėjome pasikalbėti ir apie Jaunimo sielovados forumą, kuris planuojamas jau šį rudenį. Visų oficialių skelbimų, smulkesnių detalių reikės palaukti iki laiko.

Be rimtosios dalies dar turėjome nuostabų vakarą su bendradarbiais – žemaitiškų valgių vakarienę (!) ir nepakartojamą (!) ekskursiją po Telšių miestą su vietiniu baikeriu kuris buvo geriausias gidas, kurį kada buvome sutikę. Netikėtas, linksmas ir rimtas pristatymas apie tai, kas vykę, stovėję ir / ar išlikę bei sukurta naujai. Rekomenduojame kiekvienam – Telšiai turtingi visomis prasmėmis.

Grįžę praleidome vakarą bendrystėje – kalbėdamiesi ir dainuodami.

Gera būti šios nuostabios šeimos dalimi!

Nuotraukos.

O čia, nors ir raštiškas, bet pratimas tau, kad skirtum kaip žemaitis kalba ir ką galvoja:

VVJC

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *