Close

2023-10-13

Apie brolio Jean-Marie iš Taizé bendruomenės (Prancūzija) viešnagę

Minint misijų mėnesį, Jaunimo centras spalio 10 dieną džiaugėsi galimybe svečiuose turėti

Minint misijų mėnesį, Jaunimo centras spalio 10 dieną džiaugėsi galimybe svečiuose turėti brolį Jean-Marie iš Taizé bendruomenės (Prancūzija).

Pirmoje dienos pusėje aplankėme Alytaus Šventojo Benedikto gimnaziją. Bendravome su mokyklos direktore, vėliau – su vyresniais mokyklos mokiniais. Brolis Jean-Marie pristatė Taizé bendruomenę, papasakojo savo pašaukimo istoriją, domėjosi kuo gyvena Alytaus jaunimas.

Po susitikimo, keliavome į Alytaus Šventojo Kazimiero parapiją, kur Gita išsamiai ir įdomiai pristatė palaimintąjį Karolį Akutį, jo relikvijas.

Po pietų atvykome į Marijampolę, kur mus pasitiko palaimintasis Jurgis Matulaitis. Po jo vardo muziejų pavedžiojo ir išsamią istoriją papasakojo Arūnas.

Pasistiprinę, keliavome į Šventojo arkangelo Mykolo baziliką, kurioje vyko Taizé pamaldos. Gausus būrys maldininkų kartu giedojo giesmes, apmąstė Evangelijos skaitinį tyloje, klausė brolio Jean-Marie pasidalinimo. Po pamaldų visi susirinko parapijos salėje pasivaišinti puodeliu arbatos ir sausainiais, pabendrauti.

Gera buvo sutikti jaunuolius iš įvairių vyskupijos vietų, stovyklautojus bei vasarą keliavusius į Pasaulio jaunimo dienas Lisabonoje.

Dėkojame Dievui už palaimintą laiką, galimybę kartu melstis. Dėkojame už priėmimą Alytaus Šv. Benedikto gimnazijos direktorei ir tikybos mokytojoms, Marijampolės Šv. arkangelo  Mykolo parapijos klebonui. Dėkojame broliui Jean-Marie už skleidžiamą žinią apie atvirą ir visuomet jaunuolių laukiančią Taizé bendruomenę. Dėkojame Linui už vertimą į lietuvių kalbą. Dėkojame Garliavos Švč. Trejybės parapijos vargonininkui ir jo kolektyvui už pagalbą puošiant vietą, už giedojimą. Dėkojame visiems savanoriams, kurie padėjo įvairiais patarnavimais, kad šis susitikimas vyktų sklandžiai.

Nuotraukos – Paulos Kaušilaitės ir VVJC

   

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *