Close

2024-03-13

Prienuose įvyko dekanato sutvirtinamųjų susitikimas

Kovo 9 dieną, šeštadienį, apie šimtas Prienų dekanato jaunuolių besiruošiančių Sutvirtinimo sakramentui susirinko į Prienų kultūros ir laisvalaikio centrą.

Pradėję giesme Viešpačiui kaip karalių Karaliui, vėliau susimojavo kas iš kokios parapijos yra atvykę, galynėjosi kas daugiau turi pasisėmę žinių iš pasiruošimo Sutvirtinimo sakramentui katechezių (įdomu, kad rezultatai kas kelis klausimus tendencingai pasikeisdavo). Galiausiai paaiškėjo laimėtojai gavę dovanų prasmingus komiksus apie palaimintojo Karolio Akučio gyvenimą.

Vėliau į priekį išėjo Lukas ir Vladas – du vyrai paliudiję, kad gyvenimui prasmę ir tikslingą kryptį suteikė atsisukimas į Jėzų. Iki sutikdami Jėzų jie gyveno žolės, alkoholio ir kitų žalingų medžiagų liūne, vienas iš jų bandė susideginti, kitas – ne kartą sėdėjo kalėjime… Dabar stoję prieš jaunuolius kvietė ir drąsino aplenkti tokius klaidingus kelius, kurie „kieti“ tik atrodo, o iš tiesų žlugdo žmogaus gyvenimą. Kvietė į artimesnę bendrystę su Kristumi.

Vėliau į „karštąją kėdę“ atsisėdo vyskupas Rimantas Norvila bei dekanas kun. Vaidotas Labašauskas. Vyskupas Rimantas atsakinėjo į jaunuolių užduotus klausimus, dalinosi įdomiais savo gyvenimo ir pašaukimo momentais. Taip pat sužinojome, kad gerumu galime pasiekti daugiau!

Galiausiai visi kartu išėjome į Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčią: adoravome Jėzų Švenčiausiame sakramente, ėjome išpažintis, užtarimo maldos, giedojome. Susitaikinę su Dievu dalyvavome šv. Mišiose, stiprinomės Kristaus kūnu.

Po pietų vėl susibėgome į kultūros centrą linksmam momentui, kur mūsų jau laukė improvizacijų komanda iš Kauno. Pasirodo, kad žmogus drąsus minioje, bet kai reikia išeiti ant scenos – nėra daug norinčiųjų. Vis tik atsirado savanorių, kurie išdrįso įsitraukti į vaidinimus ir sukurti gerą emociją visiems susirinkusiems.

Dėkojame Prienų parapijos jaunimo bendruomenei „Kur 2 ar 3“ padėjusiai įvykti šiam Prienų dekanato sutvirtinamųjų susitikimui. Dėkojame Agnei ir Paulinai už renginio vedimą. Tikimės, kad jaunimas bent kiek geriau pažino savo vyskupą ir kai susitiks Sutvirtinimo sakramento teikimo dieną jau iš tolo pažins mūsų vyskupijos ganytoją.

VVJC informacija

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *