Close

2014-11-28

Vyskupijos jaunimas dalyvavo jaunimo susitikimų dienoje „Mylėk artimą kaip pats save“

Anksti rytą kėlęs nesigailėsi – sako lietuvių liaudies išmintis. Vilkaviškio vyskupijos jaunimas iš įvairių vietelių atvykęs Kaunan ankstyvą lapkričio 22-osios rytą buvo vienas pirmųjų.Atvažiavo jaunimas iš Marijampolės, Liudvinavo, Šventežerio, Veisiejų, Ūdrijos, Šakių…  Susitikome Kauno arkivyskupijos patalpose – užregistruoti ir palydėti malonių savanorių ruošėmės rimtai klausytis to, ką mums, penkiems šimtams jaunuolių iš visos Lietuvos,  įdomaus papasakos.

Pirmąją paskaitą pavadinimu “ Mylėk artimą kaip pats save“ vedė ses. Liucija Grybaitė. Ieškojome atsakymų į iškeltus klausimus ir įdėmiai klausėmės. Po to vaišinomės arbata, kava  ir sausainiais.

Po pertraukos rinkomės klausytis antrosios paskaitos „Kad nemylėtume kaip idiotai“, kurią vedė edukologas, knygos „Meilės pamokos“ autorius Ričardas Pagojus. J. McDowell citata „Aš labai gerai žinau, kad visi jauni žmonės labiau norėtų būti mylimi 40 metų, o ne 40 kartų.“ pradėjęs paskaitą R. Pagojus nuoširdžiai ir paprastai pristatė kokį meilės suvokimą perša šiuolaikinė kultūra ir kaip iš tiesų reikia suprasti meilę – kas ji ir kokia ji yra iš tiesų.

Skaniai ir greitai papietavę (savanoriai sugebėjo mus visus aptarnauti per dvidešimt minučių!!!), rinkomės teminius užsiėmimus kai kas klausėsi temos apie romantinę draugystę: „Kas? Kaip? Kada?“. Užsiėmimų metu kalbėjo ir savo patirtimi dalijosi dvi jaunos poros: Julija ir Modestas bei Ieva ir Ignas. Kai kurie vyrukai pasirinko užsiėmimą skirtą tik vaikinams: “ Lytis ir vyriškumo paslaptis“. Užsiėmimo metu kalbėjo antropologas Saulius Matulevičius. Iš atsiliepimų pasidaro aišku, kad tai buvo puikus teminis užsiėmimas, nes susižavėjimas liejosi per kraštus! „Teesie Tavo valia“ – skirta tik merginoms ir moterims, merginų atsiliepimai taip pat buvo labai teigiami. Na, o vadovai mokėsi meno – kaip su jaunimu kalbėti apie lytiškumą.

Po paskaitų jaunuolių laukė „m.a.p.s.“ siurprizas. Taip taip – tai orientacinės varžybos. 🙂 Suskirstyti į grupeles bėgiojo po kauno senamiestį atlikdami įvairias užduotis ir darydami selfie prie kiekvieno kampo… Džiugu, kad jaunuoliai turėjo progą susipažinti su jaunimu atvykusiu iš kitų miestų. Įvykdę visas užduotis susirinko Kauno arkivyskupijos salėn ir visi kartu aptarė renginį.

Bet prieš akis dar buvo vakarinė dalis. Susitikome su Dievu Šv. Jurgio bažnyčioje. Meldėmės ir giedojome, garbinome, dėkojome ir prašėme… Taip gera pabūti Dievo akivaizdoje, bet valanda pralėkė kaip akimirka…

O renginys tęsiasi toliau. Taigi, atsisveikinę su Jėzumi Švenčiausiajame Sakramente išėjome į „E-sporto“ barą Laisvės alėjoje. Ten mūsų jau laukė ilgiausia eilė :D, šokių ir gyva muzika, protmūšis ir nealkoholiniai kokteiliai bei užkandžiai. Šokom trypėm – oho!

Grįždami namo aktyviai diskutavome, dalinomės mintimis, įžvalgomis ir pastebėjimais. Sutarėme į tokio pobūdžio renginius vykti dažniau ir kitą kartą pakalbinsime ir savo draugus važiuoti kartu – nes gerais dalykais reikia dalintis!

Ačiū Marijampolės savivaldybei už suteiktą transportą ir vairuotojui Jonui, kuris saugiai mus nuvežė ir parvežė, bei kantriai laukė išsikrapštant iš baro. Ačiū kiekvienam vykusiam kartu!

VVJC komanda

Akimirkos:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.790128951044574.1073741834.225586307498844&type=1

https://www.facebook.com/vikute117/media_set?set=a.875012419206337.1073741843.100000927602584&type=3

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *