Close

2014-12-05

Betliejaus Taikos Ugnis Vilkaviškio vyskupijoje

10441065_735753489805953_2402199205741781156_nBetliejaus taikos ugnis – tai žmonijos brolybės, draugystės ir taikos simbolis. Simboline žvakės liepsna siekiama įžiebti taiką ir ramybę pirmiausia mūsų visų širdyse, skleidžiant ją savo šeimoje, bendruomenėje, šalyje ir visame pasaulyje.

Iš rankų į rankas, per visą pasaulį, perduodama ugnis neša viltį ir taiką. Akcijos tikslas – pasiekti kuo daugiau žmonių ir paskatinti kiekvieną aktyviai kurti taiką savo aplinkoje.
Betliejaus taikos ugnies idėja kilo 1986 m. Austrijoje socialinės paramos akcijos metu “Šviesa tamsoje”, kuomet ypač pasižymėjęs vaikas iš Austrijos keliauja į Palestiną ir Betliejuje uždega žvakę, kurią kaip taikos ir vilties simbolį parveža į Vieną ir platina savo šalyje. Iš pradžių ši tradicija apėmė tik Austriją, tačiau labai greitai, taikos ugnis, skautų bei visų geros valios žmonių dėka išplito po visą pasaulį. Šiuo metu Taikos šviesos nešimas yra virtęs nauju, džiaugsmingu papročiu, užkariavusių širdis žmonių, kurie siekia taikos šiame neramiame XXI amžiuje.

Gruodžio 17 d. Lietuvos – Lenkijos pasienyje įvyks iškilminga ugnies perdavimo ceremonija.

Betliejaus Taikos Ugnis bus dalinama:

Gruodžio 17 d. 16 val. Veiverių Šv. Liudviko parapijoje.

Gruodžio 21 d., sekmadienį, Griškabūdžio bažnyčioje Betliejaus Taikos Ugnis skautų bus atnešta atnašų procesijoje šv. Mišių metu, po kurių ši žmonijos taikos ir brolybės liepsna bus dalinama parapijos tikintiesiems.

Gruodžio 21 d. Bagotosios Šv. Antano Paduviečio parapijoje.

Gruodžio 21 d. 10 val. Skriaudžių Šv. Lauryno bažnyčioje.

Jeigu ir jūsų draugovė, parapija ruošiasi dalinti Betliejaus Taikos Ugnį, kviečiame pranešti mums el. paštu jaunimo.vvjc@gmail.com, pasidalinsime žinia su visais.

VVJC komanda

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *