Close

2020-11-05

Lietuvos jaunimo dienos atidedamos į 2022 metus

Ir štai Aš esu su jumis per visas dienas iki pasaulio pabaigos (Mt 28, 20)

Viltingai šiomis dienomis, kai žmonija išgyvena pasimetimą ir nežinią pandemijos akivaizdoje, nuskamba šis Jėzaus pažadas pasilikti kartu su savo mokiniais.

Dievas yra Tas – Aš Esu, kuris lydėjo Mozę ir Išrinktąją Tautą per dykumas link pažadėtosios Žemės. Jis yra Tas, kuris buvo kartu su apaštalais jų tikėjimo kelionėje. Jis yra Tas, kuris nepalieka mūsų vienų ir šiuo metu. Jis yra Tas, kuris mus lydi mūsų kasdienybės sunkumuose ir sudėtingose situacijose. Kaip gera, kad Viešpats yra šalia mūsų!

Nors ir nelengva, tačiau norime pranešti žinią. Reaguojant į sudėtingėjančią situaciją šalyje dėl COVID-19 rizikos grėsmės ir vadovaujantis valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo rekomendacijomis, Lietuvos vyskupai, bendru sutarimu, pritaria Lietuvos jaunimo dienų (LJD) nukėlimui į 2022-uosius metus.

Vyskupas Darius Trijonis sako: „Tačiau per tą laiką, keliaujant link LJD, išlikime visi kaip viena komanda, susitelkdami labiau savo parapijose, dekanatuose ir vyskupijose. Išgyvenkime šį laiką ne kaip prarastą Chronos laiką, bet kaip Kairos laiką, kuris skirtas mus naujai auginančiai patirčiai.“

Lietuvos vyskupai kviečia:

2021 m. – vyskupijų jaunimo dienos;
2022 m. – Lietuvos jaunimo dienos;
2023 m. – Pasaulio jaunimo dienos (Lisabona).

Esame dėkingi už Jūsų pastangas ir skirtą laiką ruošiantis LJD. Viešpats veda mus kasdienybės keliais vis tolyn į naujas tikėjimo ir gyvenimo patirtis. Priimkime šią kelionę bei naujus iššūkius kaip ypatingą Dievo malonės dovaną, pažindami Jo valią savo asmeniniame gyvenime. Ir atsiminkime, jog Jis pasilieka su mumis. O mes likime su Juo.

Su ramybe ir viltimi,
vysk. Darius Trijonis ir Lietuvos jaunimo pastoracijos centras

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *