Close

2013-11-18

Sielos 2013

SAMSUNGLietingą lapkričio 9 – ąją Tauragės miestas šurmuliavo jaunais balsais. Gatvėse judesys  – visi traukė į vieną tašką: vyko kasmetinis XII šiuolaikinės krikščioniškos muzikos  festivalis „Sielos 2013“.

Festivalį  pristatė Tauragės Švč. Trejybės parapijos klebonas kunigas Alvydas Bridikis: „Gera mums čia būti! (Mt 17, 4) Mes esame viena Kristuje,  tad skelbkime, kad visi esame Dievo tautos vaikai!”

Tai tikrai širdis paliečiantis renginys! Įvykių gausoje buvo galima rinktis – aktyviau ar pasyviau norisi leisti laiką. Įsigijus festivalio apyrankę, galima buvo dalyvauti kultūros namuose vykusiame koncerte, disco klube, visai nebrangiai vaišintis kavinėje, arba eiti į Švč. Trejybės parapijos namus, kur laukė ramesnė aplinka, buvo galima pasiklausyti poezijos, kitų grupių, taip pat „Sielų“ renginiai vyko ir Liuteronų bažnyčioje. Buvo galima balsuoti už kiekvieną dalyvavusią grupę, o festivalio gale  paskelbti nugalėtojai.

Tokie jaunimo susibūrimai – tai vienijanti, besiplečianti po visus miestus bendrystė! Susitikusi minia bendraamžių, klausydamasi muzikos, kuri šlovina Viešpatį, stiprina dvasinius ryšius su Viešpačiu ir su vieni kitais. Nuostabu matyti vieningai iškeltas rankas, girdėti šimtų balsus skanduojant: „Šlovė Viešpačiui, nes Jis išgirdo mane!”.SAMSUNG

Tuo tarpu kitame pastate visus vienijo ramus kunigo balsas: jis privertė suklusti tą žmogų, kuris širdimi trokšta ramybės. Kaip apdairiai organizatoriai apgalvojo programą!

Paskalis sakė: Kiekvieno žmogaus širdyje yra Dievo sukurta tuštuma, kurios negali užpildyti joks kūrinys, – tik pats Dievas“. Šis festivalis kiekvienam į širdį atnešė Dievą – ar mes Jį įsileidom? Nekyla abejonių, nes toks nuoširdus džiaugsmas, abipusis meilės ryšys, šlovinimas įvairių stilių muzika tikrai neleidžia abejoti!

SAMSUNG„Stipriai žiniai – stipri muzika!” – tokiais žodžiais prasidėjo festivalio kulminacija. Tai buvo sunkesnė krikščioniška muzika, kurios jaunimas ypač laukė! Abipusis grupių bendravimas su publika dar labiau kaitino ir taip įkaitusį salės orą. Pasirodo šlovinimui tinkama ne tik vargonų muzika!

Festivalio svečias iš Jungtinės Karalystės subūrė iš visų kitų pašalių jaunimą į vieną didžiulį būrį: rankų miškas, pakilūs balsai, neblėstantis entuziazmas! Tokia bendrystė, visa apimantis jaudulys ir nerimstantis šlovinimas!

Jūratė TC, Šakiai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *