Close

2014-05-02

Piligriminė kelionė į Romą

Balandžio 23 d., keturiasdešimt piligrimų iškeliavo į Romą. Tikslas – dalyvauti Popiežiaus Jono XXIII-ojo ir Jono Pauliaus II-ojo skelbimo šventaisiais (kanonizacijos) iškilmėse.

Šią piligrimystę organizavo Marijampolės Jono Pauliaus II-ojo parapijos klebonas kun. Marius Rudzinskas, jam padėjo Vilkaviškio vyskupijos Jaunimo centro direktoriaus pavaduotojas Aurimas Galianovas. Važiuojant autobusu į Romą piligrimai  meldėsi brevijorių, rožinį, Dieviškojo Gailestingumo vainikėlį, taip pat turėjo galimybę klausytis vadovo kun. Ryčio Baltrušaičio vedamų laidų apie du popiežius į kurių paskelbimo šventaisiais iškilmes vykome. Buvo pristatyta jų gyvenimo istorija, nuveikti darbai. Žmonės galėjo užduoti klausimus įvairiausiomis temomis. Penktadienį (25 d.) aplankėme Vatikaną. Norintys galėjo pasimelsti šv. Petro bazilikoje prie šventųjų relikvijų arba užkilti į bazilikos bokštą ir pasižiūrėti į Romos miestą iš aukščiausio taško. Iš čia atsiveria puikus vaizdas ne tik į Romą, bet ir į Vatikano sodus.

Antrąją viešnagės Romoje dieną aplankėme pagrindines Romos bazilikas. Pradėjome nuo Romos vyskupo katedros – Laterano bazilikos. Lankėme šv. Kryžiaus Jeruzalėje baziliką, Didžiąją Švč. Mergelės Marijos baziliką, šv. Sebastijono katakombas, šv. Ignaco Lojolos baziliką ir kitas Romos mieste turistų lankomas vietas: Navonos aikštę, Trevi fontanus, Tautos altorių, kur dega amžinoji ugnis, Koliziejų, Senąją Romą. Sekmadienis (27 d.) buvo pašvęsta popiežių kanonizacijai. Nuo ankstaus ryto (5 val.)  jau stovėjome gatvėje priešais šv. Petro Baziliką ir laukėme šv. Mišių. Žinoma, jas stebėjome per ekraną, nes į iškilmes buvo susirinkę didelė gausybė piligrimų. Tikrai nepakartojamos akimirkos ir Dvasios pakylėjimas švęsti šias didžias iškilmes ypač – skelbimą šventuoju Jono Pauliaus II, kuris mūsų šaliai ir kiekvienam iš mūsų buvo itin svarbus.

Iš Romos išvykome sekmadienio pavakarę, pasiekėme Porciunkulę ir Asyžių (28 d.). Čia pasimeldę ir sudalyvavę šv. Mišiose vykome į Paduvą (29 d.) prie šv. Antano kapo. Broliai labai maloniai priėmė visus piligrimus,  turėjome galimybę švęsti šv. Mišias vienoje iš bazilikos koplyčių. Pasimeldę ir trumpai pasivaikščioją po miestą keliavome toliau. Trečiadienio (30 d.) vidudienio maldai sustojome Šv. Faustinos šventovėje šalia Krokuvos. Ši vieta ir šv. Faustina buvo ypatingai svarbi šventajam Jonui Pauliai II-ajam.  Po maldos piligrimai suko namų link. Visos kelionės metu juos džiugino „autobuso piligrimų radijas“. Žmonės dalijosi kelionės metu patirtais įspūdžiais.

Visa kelionė buvo pripildyta maldos ir mažų džiaugsmų, kurie visus džiugino. Ačiū Viešpačiui ir Šventiesiems Jonui XXIII ir Jonui Pauliai II, kad jie globojo mus.

Laukite išsamesnio kelionės piligrimo dienoraščio!

Įspūdžiais pasidalino Lina Mažeikaitė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *