Close

2014-06-09

Vilkaviškio vyskupijos jaunimo vadovų ir lyderių susitikimas

Birželio 7-8 dienomis, Meteliuose vyko Vilkaviškio vyskupijos jaunimo vadovų ir lyderių seminaras. Sugužėję Dusios ežero pakrantėn, šviečiant skaisčiai saulei – susipažinome ir su nusiteikimu kuo daugiau pasisemti savaitgalio metu pasitikome pirmąjį prelegentą – kunigą salezietį Alessandro Barelli SDB.

Kun. Alessandro papasakojo apie šventojo Jono Bosko Prevencinę Sistemą – kaip vieną ugdymo kelių. Svarbiausia – išgyventi tai, ką ketiname siūlyti vaikams ir jaunimui, sukurti ugdymo stilių atitinkančią aplinką, giliai išgyventi ugdomuosius santykius, būti jautriems, dėmesingiems, atsiverti visiems vaikams bei pateikti įvairiausių pasiūlymų užsiėmimas. Svarbu jungti protą, religiją ir meilingumą. Kun. Alessandro kvietė: „Leiskimės įkvepiami ir uždegami kun. Bosko ugdymo aistros“.

Po užsiėmimų pokalbius tęsėme prie arbatos puodelio. Vėliau visi kartu peržvelgėme pasiruošimo Lietuvos jaunimo dienoms 2015 Alytuje „Kur jūsų lobis, ten ir jūsų širdis“ (Lk 12, 34) programos gaires. Vakare žingsniavome į Metelių Kristaus Atsimainymo parapiją, kur Lazdijų dekanato vicedekanas Nerijus Žvirblys aukojo šv. Mišias. Visi jaunimo vadovai ir lyderiai giedojo giesmes.

Vakare visi kartu žiūrėjome filmą „Rono Klarko istorija“, kalbėjomės apie gyvenimiškas situacijas kylančias darbo su vaikais metu ir kaip jas sprendžiame. Kartu prisimibėmme ir kun. Alessandro dėstytą medžiagą. Vėliau, žiūrėdami 2009 m. dokumentinį filmą „Jaunimo žygis į Kryžių šventovę“, prisiminėme nuotaikingas akimirkas, visi kartu pasikalbėjome apie įsimintiniausias žygio akimirkas. Nedalyvavę žygyje – ieškojo pažįstamų veidų ir įdėmiai klausėsi pasakojamų istorijų.

Birželio 8 d., papusryčiavę, sulaukėme Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojo dr. Artūro Lukaševičiaus. Jis kalbėjo apie Sekmines – Krikščionių bažnyčios gimtadienį, Šventosios Dvasios dovanas ir pristatė Tarptautinės katalikų charizminio atsinaujinimo tarnybos doktrininės komisijos dokumentą “Šventosios Dvasios krikštas”. Jį galėjome įsigyti vietoje, jį taip pat galima įsigyti knygynuose.

Aptarę savaitgalį, vykome į Vilkaviškio vyskupijos diecezinę Kryžių šventovę švęsti Sekminių sekmadienį. Šv. Mišiose, kurias aukojo vyskupas Rimantas Norvila, generalvikaras kun. Gintautas Kuliešius ir kun. Alfredas Nėnius, jaunimo vadovai skaitė skaitinius. Ganytojas pasidžiaugė, kad kelios dešimtys jaunimo vadovų savaitgalį praleido gilindamiesi į darbo su vaikais ir jaunimu aspektus. Dėkodamas už darbą su jaunimu, kiekvienam įteikė po vaškinę žvakę su Šventosios Dvasios simboliu. 

Po šv. Mišių pamažu skirstėmės namų link, planuodami kaip pritaikysime įgytas žinias ir įgyvendinsime kilusias idėjas. 

Vilkaviškio vyskupijos Jaunimo centro informacija

Akimirkos:

Kryziai01Kryziai0Kryziai11Kryziai1Kryziai225

Kryziai226Kryziai2Kryziai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *