Close

2010-02-01

TAIZE pasitikėjimo piligrimystė

Visai neseniai 2009 m. gruodžio 29 d. – 2010 m. sausio 2 d. Poznanėje (Lenkija) nuvilnijo Europos jaunimo susitikimas – TAIZE pasitikėjimo piligrimystė.

Vilkaviškio vyskupiją šiame susitikime atstovavo ir į bendrą  20-ies tūkstančių jaunuolių būrį įsiliejo per 50 jaunuolių.Viena piligrimų grupė išvyko iš Alytaus (Prienų ir Alytaus parapijų), o antroji iš Marijampolės, apjungusi kitų vyskupijos parapijų aktyvų jaunimą į bendrą piligrimystės šeimą. Dar apie 12 savanorių iš Alytaus į renginį išvyko ankščiau, vedami artimo meilės tarnystės, padėti sutikti atvykstančius pagrindiniams TAIZE susitikimo organizatoriams.

Dauguma vykusių jaunuolių į TAIZE susitikimą vyko pirmą kartą, norėdami patirti bendrystės dvasią drauge su jaunimu iš visos Europos.

Viso susitikimo metu, nuo pat pirmųjų akimirkų jautėme begalinį Dievo prisilietimą, per ten gyvenančius, mus globojusius, nuoširdžiai pasitikusius tikėjimo seseris ir brolius.

Malda pamaldų metu, pokalbiai grupelėse, įvairūs teminiai užsiėmimai, bendras visų atvykusių lietuvių susitikimas, savanorių šypsenos dalijant maistą, priminė pagrindinę šio susitikimo mintį – tikėjimo ir laisvė dovana.

TAIZE bendruomenės brolis Alois, Naujųjų 2010-ųjų metų išvakarėse, kvietė susirinkusį jaunimą, atsirinkti savo norus, pažadinti savyje Dievo troškimą, dalintis tuo ką turime su kitais, gilinti pasitikėjimą Dievu ir atnaujinti savo drąsą!

Lai šie išsakyti slėpiniai padrąsina mus, jaunus Bažnyčios šeimos narius, nepasiduoti ir su Tikėjimu eiti  Jaunystės ir Laisvės keliu.

Kitas TAIZE Europos jaunimo susitikimas vyks Roterdamo mieste, Olandijoje.

Vilkaviškio vyskupijos jaunimo centras

One Comment on “TAIZE pasitikėjimo piligrimystė

Rut
2010-02-02 at 14:55

Vienybes ir pasitikejimo laikas praleistas maldoje…jauku

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *