Close

2015-12-11

Gruodžio 4-5 d. vyko Vilkaviškio vyskupijos jaunimo rekolekcijos

IMG_1653Gruodžio 4-5 d. Liškiavoje vyko Vilkaviškio vyskupijos jaunimo rekolekcijos. Dalyvavo 32 jaunuoliai iš: Kapčiamiesčio, Ūdrijos, Šventežerio, Kučiūnų, Kudirkos Naumiesčio, Krosnos, Liškiavos, Marijampolės, Vilkaviškio, Balbieriškio, Krokialaukio, Keturvalakių.

Programa orientuota į asmeninę maldą: Lekcio Divina, liturginės valandos, Švč. Mergelės Marijos valandos, šv. Mišios, Taizé pamaldėlės ir Susitaikinimo sakramento šventimas ir tylą.

Rekolekcijų metu jaunimui pristatytos Pasaulio jaunimo dienos 2016 Krokuvoje. Kviečiame visus vykti kartu su Jaunimo centru! 😉

Kartu rekolekcijas atliko Kauno arkivyskupijos jaunimas. Mūsų jaunimas patyrė rimtus išbandymus tylos metu, taip pat, kadangi iš mūsiškių buvo surinkti telefonai, skaudžiai reagavo į besifotografuojančius Kauno arkivyskupijos jaunuolius…

Pateikiame kelių jaunuolių anoniminius atsiliepimai (kalba netaisyta):
1. Rekolekcijos buvo per trumpos…
2. Buvo labai jauku ir gera, būtų dar fainiau, jei būtume daugiau giedoję ir norėčiau užtarimo maldos. Tai renginys priverčiantis susimąstyti, suteikiantis galimybę įtvirtinti savo tikėjimą, surasti bendraminčių, artėti prie Dievo. Dar kurį laiką mąstysiu  apie iškilusius klausimus. Dėkoju organizatoriams už puikiai praleistą laiką! 🙂
3. Susipažinimo ir įvado į rekolekcijas metu buvo labai smagu, juokėmės net už pilvo susiėmę. Malda su Šventuoju Raštu buvo nauja patirtis, nes taip meldžiausi pirmą kartą. Buvo įdomiau, nei skaityti ir taip jau gerai žinomas maldas. Mano nuomone, šios rekolekcijos turėtų trukti visą savaitę, jei dar ir ne ilgiau! Būtinai atvyksiu ir kitais metais!
4. Man labai davė daug pasitikėjimo savimi tie Šv. Rašto žodžiai. Puikiai vertinu tai, jog galėjau atlikti išpažintį. Nepatiko, jog pajėmėte telefonus iš visų, o iš vadovų ne.
5. Pastabų ir nusiskundimų neturiu, bet čiužiniai per kieti!!! Ir norėjau miegoti su draugais, ne su svetimais… Pagalvės per blogos, per daug prikūrenat arba per mažai ir žuvis per riebi, arbata per karti… + negalima telefonų + wi-fi su slaptiku.
6. Kadangi jose dalyvavau 1 kartą, todėl buvo keista, nes buvo dalykų, kurių nesupratau iki galo, tačiau buvo įdomu, be to man labai patinka giedoti ir be to labai norėjau atlikti išpažintį, tą ir įgyvendinau. Atradau dalyką, kuris net nemaniau, jog iš tiesų egzistuoja, sužinojau, kad taip kalbant aš iš tiesų galiu kalbėti su Dievu, tiesiog savo lūpomis (apie maldą su Šv. Raštu). Būtų šaunu, kad tokie renginiai vyktų dažniau, nes jie tikrai yra naudingi ir įdomūs.
7. Aiškiau pamačiau Tėvo veikimą mano gyvenime, radau atsakymus į rūpimus klausimus, pasisėmiau jėgų ir energijos savo gyvenimu liudyti tikėjimą ir Jėzų.

VVJC komanda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *