Close

2016-02-26

Įvyko Vilkaviškio vyskupijos Jaunimo sielovados tarybos posėdis

Vasario 23 d., Vilkaviškyje įvyko Vilkaviškio vyskupijos Jaunimo sielovados tarybos posėdis. Į jį susirinkę tarybos nariai papasakojo kaip kiekvienas gyvuoja, ką veikia parapijose, kaip sekasi organizuoti jaunimą kelionei į Pasaulio jaunimo dienas.

Pasidalinę naujienomis, sėdome prie vyskupijos renginių. Pirmas ir svarbiausias punktas – posėdžio „vinis“ – buvo vyskupijos jaunimo diena. Ji vyks Vilkaviškyje birželio 11 d., šeštadienį ir yra skirta vyskupijos 90-mečio paminėjimui.
Pirmieji 200 užsiregistravusių jaunuolių turės galimybę nukeliauti į pačius Seinus – mūsų vyskupijos pirmtakę.
Apsvarstyta programa – šiemet ją planuojama daryti kiek kitokio formato.
Apžiūrėtos Vilkaviškio kultūros centro patalpos, aptarti maitinimo it kiti klausimai.

Taip pat posėdyje dar kartą atsakyti likę klausimai dėl Pasaulio jaunimo dienų, gavėnios rekolekcijų į kurias aktyviai kviečiame registruotis, KAIROS rekolekcijų.

Planuotos Sekminės Kryžių šventovėje – skirtos aktyviai su jaunimu besidarbuojantiems vadovams ir lyderiams; aptarta Jaunimo chorų šlovinimo vakaro koncepcija.
Pasikalbėta apie ministrantų stovyklą – visi paraginti siųsti savo ministrantus, giedančiuosius choruose ir adorantes į šią kruopščiai planuojamą stovyklą, kurios vieta šiemet jau nauja ir kai kurias programos dalis yra žvelgiama nauju žvilgsniu, tad stovyklautojų laukia daug naujų, puikių dalykų.

Rūta Jurkšaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *