Close

2016-04-14

Savanoriai ruošiasi piligriminiam žygiui!

Balandžio 9 dieną  Alytaus Šv. Angelų sargų bažnyčioje knibždėjo daug naujų žmonių, ne šiaip atsitiktinai atėjusių pasimelsti, bet norinčių giliai pasinerti į tikėjimo džiaugsmus. Tačiau kaip tai padaryti, jaunam, dar visai nepatyrusiam jaunuoliui? O gi savanoriauti! Savo noru, nesiekiant jokios finansinės, o tik dvasinės naudos prisidėti prie Piligriminio žygio Alytus-Pivašiūnai „PALAIMINTI GAILESTINGIEJI: JIE SUSILAUKS GAILESTINGUMO“, skirto Jubiliejiniams Gailestingumo metams, Pasaulio jaunimo dienoms Krokuvoje ir Gyvybės dienai paminėti. Šis piligriminis žygis Alytus-Pivašiūnai vyksta jau trečius metus iš eilės; labai džiugu, kad įsijungti į savanorišką veiklą atsirado tikrai nemažai – per 40 veržlių, nuoširdžių ir kūrybingų moksleivių.

Savanorių susitikimas prasidėjo Dievo pagarbinimu, giesmėmis, kiekvieno jaunuolio drąsiu įsijungimu į šlovinimą. Giesmes pakeitė Gailestingumo Vainikėlio malda, pakvietusi nukratyti dulkes nuo savo sąžinės, nusižeminti ir tobulinti save kaip žmogų. Visus palaiminus kun. Rimantui Simanavičiui, apmokymai tęsėsi klebonijoje. Mokymus apie piligrimystę ir savanorystę vedė Vilkaviškio vyskupijos jaunimo centro referentė Rūta Jurkšaitė. Susitikimo eigoje visi susipažino, pasiskirstė pareigomis, išklausė pareigūnių instruktažo ir pasidalijo mintimis, kas pastūmėjo savanoriauti, tapti piligrimais ir kas apskritai yra piligrimystė.

Mokymų metu savanorius aplankė klebonas, Alytaus dekanas kun. Arūnas Užupis ir net gi Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila. Dvasininkai jaunimą palydėjo gražiu žodžiu ir pasidžiaugė jaunimo sprendimu – tapti piligrimais.

Didelis AČIŪ skrieja tikybos mokytojai Daliai Vičkačkaitei ir už savanorius atsakingai Rimgailei Anušauskaitei, kurios pasirūpino šiais mokymais. Taip pat dėkojame Alytaus dekanato Šeimos centro vadovei Ritai Kaupinienei ir Kaišiadorių vyskupijos Eičiūnų vaikų ir jaunimo užimtumo centro vadovei Audronei Anušauskienei.

Savanorė Greta Jarmalavičiūtė, Daugų parapija, Kaišiadorių vyskupija 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *