Close

2017-02-23

Lietuvos jaunimo dienos artėja žaibu

Vasario 20–22 dienomis, Birštone vyko išplėstinis Lietuvos jaunimo pastoracinės tarybos posėdis.
Pirmąją dieną susirinkusios jaunimo centrų komandos praleido netradiciškai: su visomis legaliomis galimybėmis suklysti, su išsidūkimu, įvairiausiais improvizaciniais žaidimais, šokiais, eilėmis, apdovanojimais bei dainomis! Tiek emocionalumo, tiek šypsenų, veržlumo ir netikėtumų jau senai buvo… Tiesiog džiaugėmės vienas kito talentais ir dalijome juos negailėdami ir šv. Mišiose, ir talentų vakare.

Išaušus antrai dienai lankėmės Birštono sakraliniame muziejuje, kur eksponatus  aprodė ir su garbingojo Teofilio Matulionio gyvenimu supažindino dr. Roma Zajančkauskienė. Rekomenduojame nuvykti ir jums – labai įdomios ekspozicijos. Vėliau sėdome prie darbo. Pirmiausia susitikome su Kaišiadorių vyskupu Jonu Ivanausku. Ilgos diskusijos ir įvairiausi siūlymai, nes kaip žinia birželio 25 d. – Vatikano patvirtina data, kuomet vysk. Teofilius Matulionis oficialiai bus paskelbtas Dievo tarnu. Po pietų visi skirstėmės pagal savo atsakomybes ir ėjome pas asmenis, kurie buvo atsakingi už režisūrą, techninius sprendimus, logistiką, scenografiją, savanorius. Vieni užtrukome ilgiau, kiti reikalus aptarėme ir išsigryninome užduotis pakankamai greitai. O vakare… LJD tortas, žaidimai (ypač visus užkabino žaidimas „Mafija“), pokalbiai, ir dainos, dainos, dainos.

Trečiąją dieną pradėjome šv. Mišiomis, o po jų pasistiprinę sėdome apibendrinti vakarykščio darbo grupelės. Galiausiai buvo aptarti nuolatinių savanorių susitikimo aspektai ir trumpai aptarus išplėstinį posėdį išsiskirstyta namo.

Ačiū Impro241 komandai už puikius mokymus, visiems už puikią nuotaiką, Dievui už palaiminimą besidarbuojant.

Labai visų laukiam Lietuvos jaunimo dienose „Tiesa padarys jus laisvus“ (Jn 8, 31)!

VVJC komandos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *