Close

2020-01-22

Vilkaviškio vyskupijos ministrantų stovyklos vadovų seminaras ir mokymai

Sausio 17–18 d. vyko Vilkaviškio vyskupijos ministrantų, adoruotojų ir giedotojų stovyklos vadovų seminaras. Jo metu vadovai pasidalino kokiomis aktualijomis gyvena, dėliojo artėjančios stovyklos programą ir išrinko pavadinimą, kurį – ta da da dam – jau galime atskleisti: Ecclesia (Bažnyčia) ir tobulinosi mokymuose.

Būdami vadovai, daug dalykų turime išmanyti, žinoti, sugebėti. Šį kartą mokymų tema buvo: „Vaikų seksualumas ir seksualinė prievarta: nepilnamečių apsauga nuo smurto“. Uch, atrodo nelengva, atrodo, kad „tabu“ Bažnyčioje, bet ši tema ypatingai šiuo laiku – labai aktuali.

Mokymus vedė dr. Neringa Grigutytė – Klinikinės ir organizacinės psichologijos katedros docentė. Mokymų metu buvo aptarta seksualinės prievartos prieš vaikus samprata – psichologiniu ir teisiniu atžvilgiais; pristatytas vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymas; prievartos pasekmės; būdai – kaip atpažinti prievartą patyrusius vaikus ir ką daryti jiems pasakius, kad patyrė prievartą. Buvo pristatyta „Prevencijos gairės dėl Katalikų Bažnyčioje dirbančių dvasininkų, vienuolių, savanorių ir kitų darbuotojų elgesio su nepilnamečiais“.

Visų mokymų metu teoriniai teiginiai buvo iliustruojami gyvais pavyzdžiais. Mokymų dalyviai gyvai išsakė situacijas, su kuriomis buvo susidūrę arba įsivaizduojamas situacijas, klausė, kaip reaguoti, kaip elgtis ir gavo konkrečias rekomendacijas.

Mokymų dalyviai ir per pertrauką ir po mokymų dar kalbino lektorę – kalbėjosi jiems rūpimais klausimais. Mokymus užbaigėme susėdę prie pietų stalo pasistiprinti.

Daliai mokymų dalyvių iškeliavus namo – stovyklos vadovai dar sėdo padirbėti prie stovyklos programos – išvystyti idėjas, kiek įmanoma parengti daugiau medžiagos darbui, kurį jie išsivežė namo. Mes apie stovyklą mąstome ištisus metus!

Esame dėkingi fondams „Renovabis“ ir LKRŠ už paramą skirtą seminarui ir mokymams.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *