Close

2022-01-03

Ženkime drauge sinodo keliu!

Popiežius Pranciškus visus pakvietė žengti sinodo keliu: nuo vaikų iki senolių, nuo praktikuojančių iki esančių Bažnyčios paribiuose. Kiekvieno balsas turi būti išgirstas!
Tad šiandieną pristatome porą metodikų skirtų užsiėmimams su vaikais ir jaunimu. Esame dėkingi Palencijos (Ispanija) vyskupijai už leidimą versti į lietuvių kalbą jų sukurtą metodiką.

Vaikams nieko nėra mieliau už žaidimus, tad jei jūs ruošiate grupelę pirmajai Išpažinčiai ar Komunijai – vieną iš užsiėmimų galite skirti stalo žaidimui: Apie_sinoda_vaikams
Žaidime rekomenduojama dalyvauti 5-7 vaikams, kad kiekvienas būtų išgirstas, kad žaidimas neužsitęstų per ilgai, nes vėliau bus sunku išlaikyti vaikų dėmesį. 
Atsidarę nuorodą rasite visus paaiškinimus ir žaidimo lentelę. Jei būtų poreikis gauti didelę žaidimų lentą – prašome kreiptis į VVJC (parašykite el. p.: jaunimo.vvjc@gmail.com) ir susitarsime kaip perduoti.
Kad būtų lengviau sekti žaidimo eigą ir atsakymų skaičių (prisiminkime: žaidėjas turi atsakyti bent į du klausimus iš kiekvienos temos, kad gautų dėlionės dalį), siūlome pasinaudoti lentele, kurioje patogu pasižymėti, kiek klausimų jau atsakyta: Lentele.

Su jaunimu galima diskutuoti, tad jiems skirta metodika kitokia, ją galima pritaikyti ir pamokai: Apie_sinoda_jaunimui

Jei kiltų klausimų, neaiškumų ir pan. prašome rašyti, klausti – pasistengsime atsakyti į kilusius klausimus, padėti – kuo galėsime.
Labai laukiame vaikų ir jaunimo balso sinode!

Jūsų VVJC.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *