Close

2023-03-15

Jaunimo susitikimas „Vienas už visus, o visi už vieną!“

Kovo 10-11 d. Marijampolėje įvyko jaunimo susitikimas „Vienas už visus, o visi už vieną!“. Gavėnios susikaupimo rekolekcijas vedė kunigas Mindaugas Martinaitis.

Susitikimo metu gilinomės į tai, kaip būti tiku draugu: likti su kitu jo nelaimėje, o ne pasišalinti. Yra būtina išmokti gyventi dėl kito, ugdyti savyje gėrį: pasitikėjimą, draugystę, tikėjimą, vienybę. Ir būtina išrauti blogus dalykus iš širdies, kad jie jos nesudraskytų: konkurenciją, smurtą, apkalbas… Tik tuomet įmanoma mylėti šalia esantį. Tuomet būsiu „už kitus“, o ne „už save“ ir ne „prieš visus“.

Kunigas Mindaugas jaunimui akcentavo, ką reiškia būti iš tiesų laisvam. Tai ne kiekvieno savo troškimo patenkinimas ir ne kiekvieno „NORIU“ išpildymas. Šiuo atveju žmogus valdomas kūniškumo, instinktų ir nėra jame laisvės. Laisvas tas, kas paklūsta protui, autoritetui. Čia galima sau užduoti klausimą: „Kam aš padovanosiu savo laisvę?“

Jaunimui liudijo Sandra apie savo asmeninius išgyvenimus, išbandymus, asmeninį apsisprendimą ir ištikimybę Kristui, maldos kampelį. Supratome, kaip svarbu mūsų pastangos santykyje su Dievu!

Lankydamiesi palaimintojo Jurgio Matulaičio muziejuje ieškojome, kaip jis kovojo už kitus, kaip siekė gėrio ir jis, ir jo artima aplinka. Nuskambėjo jo pasakymas: „Laikykite mane Kristaus tarnu“. Palaimintasis, nors ir gyvendamas žemišką gyvenimą, tačiau koncentruojasi į Kristų, ima iš jo pavyzdį ir gyvena Dievo bei artimo meile. Jis dovanoja savo laisvę apsispręsdamas tarnauti našlaičiams, darbininkams ir visiems, kuriems reikėjo, kas už juos užtartų – neatsižvelgdamas į politines pažiūras bei laikmečio sunkumus.

Džiaugiamės aktyviu jaunimu iš įvairių vyskupijos kampelių. Dėkojame visiems palydėjusiems malda!

Daugiau fotografijų bus paskelbta: https://www.facebook.com/jaunimo.vvjc

VVJC

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *