Close

2024-03-25

Šakiuose vyko dekanato sutvirtinamųjų susitikimas

Kovo 16 d., Šakiuose rinkosi dekanato jaunimas besiruošiantis priimti Sutvirtinimo sakramentą. Jaunuolius svetingai priėmė Šakių kultūros centras, pasitiko savanoriai bendraamžiai iš Sintautų. Pasimojavę kas iš kokios parapijos atvyko, jaunuoliai išbandė savo žinias protmūšyje. Trys komandos laimėjo komiksus apie pal. Karolį Akutį.

Po protmūšio prieš jaunuolius stojo bendraamžis Girmantas paliudijęs, kaip Dievas padovanojo jam tikėjimą. Girmantas drąsino jaunuolius nuoširdžiai atlikti išpažintį, atsakingai rinktis šventąjį Sutvirtinimo globėją, ieškoti vis gilesnio santykio su Dievu, net jei reikėtų atsisakyti ir kai kurių savo įpročių, veiklų ar net draugų… Visada verta rinktis Dievą pirmu numeriu! Tuomet gyvenimas keičiasi, atsiranda naujų draugų bendruomenė, keičiasi pasaulio suvokimas, tampama vis brandesniu asmeniu. Girmantas pernai ruošęsis Sutvirtinimo sakramentui šiemet jau ir pats padeda ruoštis sutvirtinamiesiems, tuo labai džiaugėsi ir skatino kiekvieną prisidėti prie Bažnyčios veiklų.

Po Girmanto liudijimo į „karštą kėdę“ sėdo mūsų vyskupas Rimantas Norvila ir kunigas Vytautas Mazirskas. Jie atsakinėjo į jaunuolių užduotus klausimus. Klausimai buvo įvairūs – nuo mėgstamiausios spalvos, mėgstamo automobilio iki klausimų apie laisvalaikį, pašaukimą, celibatą.

Galiausiai visi pajudėjome į Šakių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčią, kurioje šventėme Sutaikinimo sakramentą, šlovinome Jėzų Kristų giesmėmis. Nusivalę nuodėmes išpažintyje, susikaupėme šventai Mišių aukai. Šv. Mišias aukojo vyskupas bei dekanato kunigai. Giedojo Lekėčių Šv. Kazimiero parapijos jaunimas.

Pastiprinę dvasią susiruošėme pastiprinti ir kūną. Skaniais pietumis vaišino kavinė „Svetainė“, o geriausia, kad buvo galima ir pakartoti!

Galiausiai vėl sugrįžome į kultūros centrą, kur mums savo talentus parodė Šakių cirko mokykla. Daug darbo įdėta, daug prakaito išlieta, kol pasiektas toks lygis! Jaunuoliai šoko, atliko įvairius triukus ore (kartais gyvybei pavojingus, tad žiūrovai net sulaikydavo kvapą), ekvilibravo, žongliravo, šokinėjo per virvutę… Laikas praskriejo akimirksniu.

Galiausiai savanoriai padėjo išdalinti mini dovanėles – tušinukus su Šv. Rašto ištrauka ir visi atsisveikinę iškeliavome namo. Susitiksime Sutvirtinimo šventėje!

     
     

VVJC informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *