Close

2010-04-15

„Sniego gniūžtė“ pavasarį labai aktyvi

„Sniego gniūžtė“ pavasarį labai aktyvi

Kovo 27-29 dienomis Marijampolės „Šaltinio“ vidurinėje mokykloje vyko Vilkaviškio vyskupijos jaunimo centro Marijampolės ir LKJBS „Žingsnis“ „Sniego gniūžtė“ organizuota stovykla vyresnių klasių moksleiviams. Stovykloje dalyvavo daugiau nei šimtas moksleivių iš Marijampolės savivaldybės. Sulaukėme svečių ir iš kitų „Sniego gniūžčių“ skyrių Klaipėdos, Vilkaviškio, Lazdijų r. Šventežerio.

„Sniego gniūžtė” – tai jaunimo programa, kuri daugiausia dėmesio skiria prevencijai ir tiki, kad kiekvienas iš mūsų gali priimti teisingus sprendimus. Be to, ji padeda ugdyti bendravimo, vadovavimo įgūdžius bei skatina priimti svarbius gyvenimo sprendimus. Tai ypač aktualu šių dienų jaunimui. Veikiant išvien daug lengviau sukurti savo bendraamžiams malonią aplinką, kuri nėra nuobodi ir kartu skatina nevartoti svaigalų. Norintiems tapti šios programos dalimi nėra jokių reikalavimų – nereikia specialių pasiruošimų, mokslų ar talentų. Laikui bėgant SG savanoriams ši veikla tampa kur kas daugiau nei įprasta popamokinė veikla ar laisvalaikio būrelis. Mums „Sniego gniūžtė“ yra gyvenimo būdas, reikalaujantis nemažai laiko ir, kartais jėgų, tačiau duodantis dar daugiau gerų emocijų ir prisiminimų.

Dažnai žmonės mano, jog ši programa skirta tik priklausomiems žmonėms, tačiau operacija „Sniego gniūžtė“ yra PREVENCINĖ programa ir gydymo terapijos ji neteikia. Mes negalime padėti priklausomiems, todėl bandome neleisti jiems įklimpti. Programos “Sniego gniūžtė” puslapis internete www.m-sg.lt.

Balandžio 10 dieną Marijampolės kultūros centro mažojoje salėje įvyko Atvelykio renginys skirtas šios prevencinės programos pristatymui savivaldybės jaunimo organizacijoms, tėvams, mokytojams. Renginio pradžioje buvo parodytas „Sniego gniūžtės“ programos esmę atskleidžiantis vaidinimas, pačių programos dalyvių dar vadinamas „Sniego gniūžtės“ „vizitine kortele“. Vėliau susirinkę organizacijų atstovai pristatė ir papasakojo apie savo organizacijas, jų veiklą. Renginio „vinis“ buvo organizacijų viktorina. Jos metu  jaunimas sugalvojo penkis klausimus apie savo organizaciją į kuriuos vėliau turėjo atsakyti kitos komandos. Viktorinoje dalyvavo ir prizus (tortus) gavo Lietuvos skautijos Marijampolės krašto Sūduvos tuntas, Jaunųjų konservatorių lygos Marijampolės skyrius, Jaunimo klubas „Dimera“, VVJC Marijampolės „Sniego gniūžtė“, Marijampolės jaunimo organizacijų taryba „Apskritas stalas“.

SG kuratorius Arūnas Adomynas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *